Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Arazi Eğitimi
19 Mart 2019, Salı - 10:05
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 14:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü bünyesindeki Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ikinci sınıf öğrencileri, Arazi Tatbikatları dersi kapsamındaki ilk arazi eğitimlerini gerçekleştirdi.

Toplam üç araziden oluşan uygulamaların ilki Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ve Müdürlüğe bağlı Akçay Orman İşletme Şefliği sınırlarında düzenlendi. Uygulama kapsamında orman yangınları, orman zararları ve bunlarla mücadeleler konusunda öğrencilere detaylı bilgiler verilerek çeşitli tatbikatlar yapıldı.

Arazi uygulamasına; öğrenciler ve öğretim görevlilerinin yanı sıra Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, Müdür Yardımcısı Evren Faik Ayran, İşletme Müdürlüğü bünyesinde yer alan orman mühendisleri ve orman muhafaza memurları katıldı.