Rektör Bilgiç Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Heyetini Kabul Etti
07 Mart 2019, Perşembe - 11:35
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 15:06

Ankara merkezli Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyeti, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

YTB Başkan Yardımcısı Sait Yusuf ve beraberindeki Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Ahmet Atabaş ile Koordinatör Aktan Hamza Pars, Rektörlük makamında Prof. Dr. Sait Bilgiç’le bir araya geldi.

Ziyarete yanı sıra; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü ve aynı zamanda Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. İzzet Akça ile beraber OMÜ-TÜRKÇE Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç ile ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Nevzat Şahin de eşlik etti.

Görüşmede Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, YTB’nin ülkemizde ve yurt dışında bulunduğu faaliyetler ile yürüttüğü projeler hakkında Rektör Bilgiç’e bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Yusuf, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin, ciddi sayıda yurt dışı Türkler ve akraba topluluklarından öğrenciye sahip olduğunu vurgulayarak bu tablonun kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.

Rektör Bilgiç ise konukları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, Üniversite olarak Türki Cumhuriyetleri'nden gelen ve diğer ülkelerdeki soydaş öğrencilere her zaman kucak açtıklarını dile getirdi. Rektör Bilgiç ayrıca, konuklarıyla uluslararası öğrenci projelerine ilişkin bilgiler paylaştı.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Bilgiç nezaket ve teveccühleri için konuklarına teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.