Rektör Bilgiç, Büyükelçi Amanlıyev ve Milletvekili Yaşar’ı Makamında Ağırladı
06 Mart 2019, Çarşamba - 20:14
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 15:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim gören Türkmen uyruklu öğrencilerle görüşmek üzere Samsun’a gelen Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev ve beraberindeki heyet ile İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette Büyükelçi Amanlıyev, Büyükelçiliklerinin çalışmaları ile ilgili bilgileri Rektör Bilgiç’le paylaştı. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar da parti olarak yaptıkları çalışmaları aktardı.

Üniversitenin çalışmaları hakkında çeşitli bilgileri konuklarıyla paylaşan Rektör Bilgiç, uluslararası öğrencilere büyük bir özenle yaklaştıklarını, kendilerini evlerinde hissetmeleri adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Bilgiç, kendisini Ondokuz Mayıs Üniversitesinde görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek Büyükelçi'ye, Samsun ve Üniversite hatırası olarak çeşitli hediyeler takdim etti. Büyükelçi Amanlıyev de Rektör Bilgiç’e kitap hediye etti.

Ziyarette ayrıca, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Akça da hazır bulundu.