Rektör Bilgiç “Ali Fuad Başgil Kitap Kahve” Açılışına Katıldı
06 Mart 2019, Çarşamba - 18:25
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 15:09

Ensar Vakfının, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirdiği “Ali Fuad Başgil Kitap Kahve”nin açılış töreni; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Atakum ilçesi Körfez Mahallesi Üniversite Tramvay Durağı'nın karşısında yer alan kitap kahvenin açılış programı, Doç. Dr. Mustafa Kara’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışın ilk konuşmasını gerçekleştiren Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ile Samsun Şube Başkanı Hüseyin Peker eğitim-öğretime katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ile 23 ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı ise “Ali Fuad Başgil Kitap Kahve” projesi için hayırlı olsun dileklerini iletti.

Son olarak söz alan Vali Osman Kaymak da hayırlı olsun temennisinde bulunduğu konuşmasında “Bu kafelere gelerek kitaplardan faydalanacak, millî ve manevi değerleri gelişmiş bir gençliğin yetişmesini arzuluyoruz. Burasının amacına ulaşarak ilimize katkı sağlayacağını düşünüyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Öztürk’ün ettiği dualarla gerçekleşti.

Haber : Barış Budanoğlu