MENU

Rektör Bilgiç, Yöresel Lezzetler Fuarı'nı Ziyaret Ederek Öğrencilere Destek Verdi
01 Mart 2019, Cuma - 17:14
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 16:01
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri ve Atakum Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Yöresel Ürünler ve Hediyelik Fuarı”nda Türkiye'nin 70 ilinden yöresel lezzetler Samsunluların beğenisine sunuldu.

Atakum Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) destekleriyle Fatih Avcı ve İrem Yazıcı koordinatörlüğündeki 15 OMÜ öğrencisi genç, Yöresel Ürünler ve Hediyelik Fuarı'nı açtı.

Gelecekleri parlak

Fuarı ziyaret eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversite öğrencisi gençleri girişimciliklerinden ötürü tebrik ederek "Öğrencilerimiz Amisos adıyla kahve ürettiler. Biz öğrencilerimizi, girişimcilik konusunda teşvik ediyoruz. Bu nedenle bugün fuarımızı ziyaret ettik. Genç öğrencilerimiz kendi başlarına böylesine örnek olacak bir girişimde bulundu. Biz de onlara manevi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Onlara inanıyoruz, çalışan mutlaka kazanır. Geleceklerini parlak görüyorum, markayı daha da geliştirecekler." sözlerini kaydetti.

70 ilden ürün var

Fuarı koordine eden OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Fatih Avcı "15 OMÜ öğrencisi olarak 8 karışımlı yöresel bir kahve üretiyoruz. Biz tüm yöresel ürünleri bir fuarda toplayıp halkımıza tanıtmak istedik. Diğer illerden gelen firmalar da bizi kırmadı, 10 gün burada olacaklar. 54 standımız var. Fuarımızda toplam 70 ilden yöresel ürün, vatandaşları bekliyor. Buradaki bütün firmalar üretici firma olduğu için fiyatlarımız taban fiyat. Bugün açılış günü, buna rağmen insanların çok yoğun ilgisi var." diye konuştu.

 Yöresel Ürünler ve Hediyelik Fuarı, 10 Mart'a kadar açık kalacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected