Erasmus Programı Kapsamında Gelen Öğrenciler OMÜ ile Tanıştı
15 Şubat 2019, Cuma - 13:41
Güncelleme: 15 Şubat 2019, Cuma - 17:20

2018-2019 Bahar Yarıyılı Erasmus ve Mevlana Programı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ailesine katılan 13 uluslararası öğrenciye oryantasyon programı düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus ve Mevlana Ofisleri, Samsun ESN (Erasmus Student Network) iş birliğiyle düzenlenen "Erasmus Değişim Programı Öğrencileri Oryantasyon Programı" Omtel Otel’de gerçekleşti.

Oryantasyon programı; Çek Cumhuriyeti, Ürdün, Rusya, Ukrayna, Bosna Hersek, Makedonya, Cezayir, Arnavutluk, Tunus ve Polonya’dan OMÜ’ye gelen 13 uluslararası öğrencinin, Üniversiteye ve şehre uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlendi.

Program kapsamında Erasmus Gelen Öğrenci ve Personel Sorumlusu Betül Yıldırım, Samsun'u ve OMÜ'yü tüm yönleriyle tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere kampüs ve tüm fakülteler hakkında bilgi veren Yıldırım, öğrencilerden gelen soruları da tek tek yanıtladı.

Sunumun ardından öğle yemeği ikram edilen öğrencilere; Samsun Kent Müzesi, 1919 Panorama Müzesi, Amisos Tepesi ve Amisos Köyü gezisi düzenlenerek Samsun tarihi hakkında önemli bilgiler verildi. Gezide öğrenciler, Samsun'un kültürel mirasını yerinde inceleme fırsatı da yakaladı.