Rektör Bilgiç’ten TUSAŞ Genel Müdürü Kotil’e Nezaket Ziyareti
15 Şubat 2019, Cuma - 12:29
Güncelleme: 17 Şubat 2019, Pazar - 17:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Ankara’da TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzalanan protokol için Ankara’da bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’i ziyaret etti.

“Gördüklerimden gurur duydum”

Ziyarette Rektör Bilgiç, TUSAŞ tarafından geliştirilen yeni nesil temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, insansız hava aracı ANKA ile GÖKBEY ve ATAK helikopterlerinin üretim alanlarında incelemelerde bulundu. Gördüklerinden gurur duyduğunu ifade eden Bilgiç “Bu başarılara imza atan başta Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi. Çalışkan, başarılı gençlere ülkenin çok ihtiyacı olduğunu belirten Rektör Bilgiç, birçok yeni ürünün geliştirilmesi temennisinde de bulundu.

GÖKBEY maketini hediye etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kotil, kurum çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek Rektör Bilgiç’le fikir alışverişinde bulundu. Genel Müdür Kotil, ziyaretin anısına Bilgiç’e GÖKBEY helikopterinin maketini hediye etti.