Gençlere İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi için İş Birliği
15 Şubat 2019, Cuma - 11:07
Güncelleme: 15 Şubat 2019, Cuma - 17:35

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile içerisinde Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de yer aldığı 21 üniversite arasında İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında iş birliği protokolü imzalandı. Törende Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de OMÜ adına protokole imza attı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 21 üniversite arasında, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında, gençlere yönelik farkındalık aktivitelerinin desteklenmesi, iş ekipmanlarının kontrollerini yapan kişilere verilecek temel eğitim programlarının düzenli ve etkin uygulanması ile işverenlere eğitimler verilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Bakanlık içerisinde bulunan Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen ile aralarında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de yer aldığı 21 üniversitenin rektörü katıldı.

“İş sağlığı ve güvenliğinde üniversiteler önemli paydaşlar”

Bakan Yardımcısı Ergezen törende yaptığı konuşmada, toplumun her kesiminde oluşturmayı hedefledikleri iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesinde, bütün tarafların hassas davranmasının önemini vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı ile üniversitelerin önemli paydaşlardan olduğuna işaret eden Ergezen “Anaokulundan üniversiteye kadar her yaştaki çocuk ve gencin iş sağlığı ve güvenliği alanında bilinçli şekilde yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda yer alan iş sağlığı ve güvenliği derslerinin müfredatının standart hâle getirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda üniversitelerin bilgi ve görüşlerinin toplanması amacıyla kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Müfredatı Bilgi Sistemi'ne girilen verilerin analiz raporu ilerleyen günlerde hazırlanacak.” dedi.

İmzalanan protokolle ilgili düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de protokole imza atmaktan duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Protokoller kapsamında eğitimler verilecek

Protokolü imzalayan üniversiteler arasında; Sakarya Uygulamalı Bilimler, Tekirdağ Namık Kemal, Hatay Mustafa Kemal, Gaziantep, Bingöl, İstanbul Medipol, Muğla Sıtkı Koçman, Kırklareli, Düzce, Kırşehir Ahi Evran, İzmir Ekonomi, Başkent, Dokuz Eylül, Ağrı İbrahim Çeçen, Ondokuz Mayıs, İzmir Demokrasi, Yalova, Gazi, Pamukkale, Altınbaş ve Kayseri Üniversiteleri yer aldı.

Daha önce de 22 üniversite ile imzalanan protokoller kapsamında İSG alanında gençlere yönelik farkındalık aktivitelerinin desteklenmesi, iş ekipmanlarının kontrollerini yapan kişilere verilecek temel eğitim programlarının düzenli ve etkin uygulanması ile işverenlere eğitimler verilmesi amaçlanıyor.