OMÜ’de Melihat Gülses Akşamı
15 Nisan 2016, Cuma - 13:38
Güncelleme: 15 Nisan 2016, Cuma - 17:34

Türk müziğinin duayen isimlerinden TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Melihat Gülses “Dünya Ses Günü” etkinlikleri vesilesiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Türk müziği tutkunlarıyla bir araya geldi.

Konserde; Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli yer aldı.

Melihat Gülses konser öncesi OMÜ Vakfı Kolejini ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Şarkılarını seslendirmeden önce müzikseverler ile Üniversite yönetimine şükranlarını ileten Türk musikisinin güçlü ve beğenilen sesi Melihat Gülses, aileleri ile konsere gelen minik dinleyicilerle de sohbet etti. Şarkılarıyla uzun yıllardır aşkları anlatan, aşıkları heyecanlandıran, örnek alınan ve hayranlarınca takdir edilen Melihat Gülses, konserinde yine çok sevilen şarkılarını seslendirdi. Zaman zaman konukların da kendisine eşlik ettiği Gülses unutulmaz bir konsere daha imza attı.

Konserde Melihat Gülses’e Samsun Devlet Konservatuvarı sazları eşlik etti. Ünlü sanatçı saz ekibinde klasik kemençe çalan kızı Neva'yı sahneye davet ederek izleyicilerle tanıştırdı. Neva Gülses de icra ettiği iki şarkıyla katılımcıların beğenisini kazanarak büyük alkış aldı.

Vermiş olduğu keyifli konserle Türk müziği hayranlarını bir kez daha mest eden Melihat Gülses’e konser sonrası Vali İbrahim Şahin ve OMÜ Okul - Aile Birliği Başkanı Doç. Dr. Tarık Yazar tarafından çiçek takdim edildi.