OMÜ’de Yeni Profesörler Belgelerini Aldı
07 Şubat 2019, Perşembe - 16:44
Güncelleme: 09 Şubat 2019, Cumartesi - 12:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) profesörlük unvanına erişen 28 akademik personele, düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.

Rektörlükte Senato Toplantısı öncesi gerçekleşen “Profesörlük Belge Takdim Töreni”ne; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile Senato üyeleri katıldı.

“Bu güzel anı birlikte görmenin heyecanını yaşıyoruz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, diploma takdim töreninde yaptığı konuşmada "Akademik hayatın en üst mertebesi olan profesörlük unvanına kavuşmak için geçen uzun ve çileli sürecin sonunda, bu güzel anı birlikte görmenin heyecanını yaşıyoruz. Sizleri tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Katettiğiniz bu yolla Üniversitemize çok daha yeni, ilave katkılar sağlayacak gücü kendinizde bulacağınıza inanıyorum." dedi.

“Kadro ihdası ve kadro değişikliği talebinde bulunduk”

Profesörlük kadrolarında sıkıntı yaşadıklarını da dile getiren Rektör Bilgiç, şunları kaydetti: "Son 3 ay kadar önce; sıraya ve bekleme süresine göre bu kadroları vermeye çalışıyorduk. Artık kadroların; sadece bekleme süreleri ile ilişkilendirerek verilmesi yerine, bölümdeki kadro sayıları, kadro ihtiyacı, kişilerin proje bakımından, yayın bakımından veya diğer akademik başarıları bakımından bir sıralamaya tabi tutularak verileceğini paylaşmak isterim. Bu sıraya uyduğumuz takdirde; 20 profesörün bulunduğu bir bölümde 2 ay önce doçent oldu diye bir kadroyu oraya vermek gibi bir mecburiyet içinde kalmamızın adil olmayacağını sizler de takdir edersiniz. Bir bölümde hiç profesör yokken, lisansüstü eğitimi de bu sebeple doktora düzeyine çıkaramazken, artık elimizdeki bu az sayıdaki kadroyu başladığımız şekilde devam ettirme imkânımız kalmamıştı. Bu nedenle hem kadro ihdası yaptık hem de kadro değişikliği talebimiz oldu. Hepsi karşılandığında biraz daha elimizin rahatlayacak olması sebebiyle daha önce başladığımız şekilde bir dağıtıma da geçmemiz mümkün olacaktır diye düşünüyorum.”

Profesörlük belgesi alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyeleri şu isimlerden oluştu:

Tıp Fakültesinden; Prof. Dr. Ender Özden, Prof. Dr. Ünsal Özgen, Prof. Dr. İbrahim Levent Güngör, Prof. Dr. Atilla Güven Atıcı, Prof. Dr. Süleyman Sırrı Bilge

Fen-Edebiyat Fakültesinden; Prof. Dr. Emine Coşkun, Prof. Dr. Savaş Yılmaz, Prof. Dr. Tevfik Özen, Prof. Dr. Yahya Kadıoğlu

Mühendislik Fakültesinden; Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Prof. Dr. Hasan Temiz, Prof. Dr. Zeki Karaca, Prof. Dr. Faik Ahmet Sesli

Eğitim Fakültesinden; Prof. Dr. Birkan Kargı, Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Prof. Dr. Damla Bulut

Veteriner Fakültesinden; Prof. Dr. Göknur Terzi Gülel, Prof. Dr. Mesut Çevik

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden; Prof. Dr. İlhan Aksoy