TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) 2019 yılı 1. Dönem Çağrısı Açıldı
29 Ocak 2019, Salı - 13:52
Güncelleme: 18 Şubat 2019, Pazartesi - 09:38

TÜBİTAK 1512 BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM (BİGG)
2019 YILI 1. DÖNEM ÇAĞRISI AÇILDI

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nın (Bireysel Genç Girişim-BİGG) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olan Samsun Teknopark, bölgemizdeki akademik çalışmaların hem ülkemize hem de araştırmacıya ekonomik değer kazandırması için çalışmaktadır. Yürütmüş olduğu BiggSamsun projesinin 2018 yılı 2.döneminde 115 başvuru alarak uygun bulunan 45 iş fikrine; İş Modeli Oluşturma, İş Planı Hazırlama, Sunum Teknikleri ve Tecrübe Paylaşımı (Mentorluk) eğitimleri vererek TÜBİTAK’a iletilmesine kadar olan süreçte girişimcilere tamamen ücretsiz hizmet vermiştir.
TÜBİTAK tarafından başarılı bulunan iş fikirlerine 200 bin TL ye kadar %100 hibe desteği  verilecektir. 2019 yılı 1.döneminde de yürütülecek BiggSamsun başvuruları online olarak www.biggsamsun.com adresinden alınmaktadır.

Son Başvuru Tarihi: 17 Şubat 2019

BİGGSAMSUN’A KİMLER BAŞVURABİLİR?
• Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine sahip olan,
• Herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler,
• Yüksek lisans veya doktora öğrencileri,
• Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış kişiler başvurabilir.
BİGGSAMSUN’A KİMLER BAŞVURAMAZ?
• Açık öğretim fakültesi mezunları,
• Daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim ya da TÜBİTAK'ın 1512 Programından destek alanlar,
• Başvuru yapılan tarihte herhangi bir şirketin ortaklık yapısında olan kişiler veya şirket sahipleri başvuramaz.

BAŞVURU ALANLARI
• Akıllı Ulaşım
• Enerji ve Temiz Teknolojiler
• Akıllı Üretim Sistemleri (Sanayide Dijital Dönüşüm)