Karaciğer Nakli Yeniden Başladı
29 Ocak 2019, Salı - 13:08
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son bir ayda (Ocak 2019) 4 karaciğer nakli gerçekleştirildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi karaciğer nakillerine yeniden başladı. OMÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Cerrahi Bilim Dalı Başkanı ve Karaciğer Transplantasyonu Sorumlu Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Özşay yönetimindeki karaciğer nakilleri başarıyla yapılıyor. Ocak ayının başında başlanan karaciğer nakillerinde şimdiye kadar 4 hastaya nakil gerçekleştirildi.

Karaciğer nakillerini ekipleriyle birlikte başarılı bir şekilde yaptıklarını belirten Özşay "Karaciğer transplantasyonu son dönem karaciğer hastaları için tek tedavi seçeneği. Tedavi seçenekleri içinde kadavradan karaciğer transplantasyonu ve canlı vericili karaciğer nakli ameliyatları söz konusu. OMÜ'de daha önce yapılan karaciğer naklini 2019 itibariyle tekrar ekibimizle ilgili başlattık. Son 20 günde 4 başarılı karaciğer nakli gerçekleştirdik. Bu konuda bize destek olan yönetimimiz ve birim arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, karaciğer transplantasyonunun başarılı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

3 yıldır organ bekleyen Fatma Yıldırım (63) ve Halil İbrahim Dönmez (51) ise organ bağışında bulunan kişilere, ailelerine ve doktorlara teşekkür etti.