Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murathan Şahin Ebediyete Uğurlandı
28 Ocak 2019, Pazartesi - 16:02
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:00

Kanser hastalığı nedeniyle 26 Ocak Cumartesi günü hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murathan Şahin, mesai arkadaşları ve öğrencilerince son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Prof. Dr. Şahin için Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törene; ailesi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, akademisyenler, mesai arkadaşları, öğrencileri ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin’in rahatsızlığı nedeniyle çalışamaz hâle gelene kadar kendini mesleğine adadığını ve faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek “Öğrencileri, hastaları ve çalışma arkadaşları tarafından hep sevilen, sakin bir insan olarak tanınmıştır. Fakülte ve Hastanemize yaptığı katkılardan dolayı Murathan Hocamızdan Allah razı olsun. Yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum, mekânı cennet olsun.” dedi.

Ardından Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak da akademisyen Şahin’in insani vasıflarını vurgularken “Murathan Hocamızı; iyi vasıflara sahip, sessiz, sakin, dürüst, çalışkan, devletini ve milletini seven, yardımsever bir insan olarak tanıdım. Hepimizin başı sağ olsun, ailesine sabırlar diliyoruz, mekânı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

“Onlarca nükleer tıp uzmanı yetişmesinde çok emeği var”

“Nükleer Anabilim Dalı olarak acımız çok büyük” diyerek üzüntüsünü paylaşan Doç. Dr. Oktay Yapıcı ise Prof. Dr. Murathan Şahin’i “Her bölümde gizli kahramanlar vardır. Onlar, bölümlerin bel kemiğidir. Murathan Ağabeyimiz de bizim kahramanımızdı. Kendisi 30 yıl boyunca çok olumlu bir çalışma sergiledi. Bir tartışma olduğunu bile hatırlamıyorum. Onlarca nükleer tıp uzmanı yetişmesinde çok emeği var. Benim de tez hocamdı ve kendisinden çok şey öğrendim. Çok iyi bir hekimdi, ‘Bilgi paylaşıldıkça büyür’ sözü Murathan Ağabeyin eğitime bakışını çok güzel özetliyor. Hepimizin başı sağ olsun, nur içinde uyu, seni çok seviyoruz.” sözleriyle selamladı.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Murathan Şahin için dualar okunup helallik alındı. Peşinden öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin’in cenazesi, mesai arkadaşları ve öğrencilerinin omuzlarında cenaze aracına nakledilirken Kırşehir’in Akpınar ilçesinde, yarın toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.