Öğrencilere Proje Döngüsü Eğitimi
18 Ocak 2019, Cuma - 11:25
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi (ÖDGO), yıllık etkinlik takvimi doğrultusunda YDYO birim personeli ve öğrencilerine yönelik Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) eğitimi düzenledi.

Eğitime, YDYO öğrencilerinin yanı sıra, Eğitim, Ziraat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültelerinden de öğrenciler katıldı.

Üniversitenin diğer bölümlerinde okuyan öğrencilerin de yoğun ilgi göstermesi nedeniyle karma bir ekip oluşturdukları bilgisini veren ÖDGO Koordinatörü Nazan Şimşek, eğitime gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti. Kontenjanı 20 olarak belirlenen eğitimin katılımcı sayısını 23’e yükseltmelerinin de yeterli gelmediğine işaret eden Şimşek, gösterilen yoğun talebin devam ettiğini, YDYO Yönetiminin, başvurulardan kaynaklı yeni eğitimler planlaması doğrultusunda kendileriyle görüştüklerini söyledi.

PDY’ler kapasiteyi arttırıyor

PDY eğitimlerinin önemine değinen Koordinatör Nazan Şimşek “Bu eğitimlerle öğrencilerimizin ve personelimizin; hibe sağlayıcı kurum ve kuruluşlara proje hazırlama, başvuru yapma ve proje uygulama süreçlerini yönetme kapasitelerini artırmayı hedefliyoruz. Ofis olarak bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz.” dedi. Hâlihazırda, AB Türkiye Delegasyonu tarafından oluşturulan ‘Sivil Düşün Programı’ uzman havuzunda yer alan Şimşek, Dışişleri Bakanlığı ile Türk Ulusal Ajansı’nın düzenlemiş olduğu eğitimlere katılarak Erasmus+ Programı eğitmen havuzunda da yerini almaya hazırlanıyor. Gerek uluslararası deneyimlerini gerekse de gençlik çalışanı olarak kazanmış olduğu bilgi ve tecrübeleri, OMÜ’lü ve Samsunlu gençlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Şimşek, alandaki sivil toplum kuruluşlarından bu tür eğitimlerin kendi çatıları altında da verilmesi doğrultusunda yoğun talep aldıklarını dile getirdi.

“Asıl motivasyonumuz genç hayatlara dokunmak”

Ofis olarak verdikleri hizmetin olağanüstü bir yanı olmadığını, bir gençlik çalışanının samimiyetle bu işe gönül vermesi gerektiğini belirten Şimşek devamında “Gençlik çalışanları olarak biz arkadaşlarımızla sıkça şu espriyi yaparız: ‘Virüsü aldın artık, kurtuluşun yok’. Sanırım artık bu sizler için de geçerli. Bu alanda çalışma yürüttüğünüz sürece bizlerin asıl motivasyon kaynağımızın genç hayatlara dokunmak olduğunu sizler de anlayacaksınız. Bunun ödülü sizler gibi aydınlık gençlerin ufkunu ve yolunu açabilmek; sizlerin bizlerden edindikleri bilgi ve tecrübeleri, kendinizin ve içinde yaşadığınız toplumun gelişmesine hizmet etmek için kullandığınızı ve daha da geliştirdiğinizi görmek.” şeklinde konuştu.

Nazan Şimşek, 3 gün devam eden PDY eğitiminin kapanış konuşmasını yaparken, yaptıkları çalışmalardan dolayı Samsun Bilim Gönüllüleri (SBG) üyeleri ile etkinliğe ilgi gösterip duyarlılıklarını esirgemeyen katılımcılara teşekkür etti.