Bafra Turizm Fakültesi Dekanlığında Görev Değişimi
15 Ocak 2019, Salı - 15:32
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Turizm Fakültesinde, dekanlık görev devir teslim töreni, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bafra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, düzenlenen törenle dekanlık görevini Prof. Dr. Ali Uzun’a devretti. Turizm Fakültesi Dekanlık makamındaki devir teslim törenine Rektör Bilgiç’in yanı sıra Turizm Fakültesinin akademik ve idari personeli katıldı.

“Turizm Fakültesi; Prof. Dr. Aydın’ın ve ekibinin çalışmalarıyla akreditasyon sürecini tamamlama noktasına geldi”

Tören öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, görevi teslim eden Dekan Prof. Dr. Fatma Aydın’ın bu görevi 2 yıla yakın bir zamandır büyük bir özveriyle ifa ettiğini ve Fakülteye çok da başarılı bir dönem yaşattığını kaydetti. Turizm Fakültesi gibi genç bir fakültenin gelişmesindeki emeklerinden ötürü Prof. Dr. Aydın’a teşekkür eden Rektör Bilgiç “Hocamız Fakültemizin gelişip serpilmesinde büyük emek verdi, bundan eminiz. Çünkü Turizm Fakültemiz, akreditasyon sürecini de tamamlama noktasına geldi. Hocamız da çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu süreci, emek ve katkılarıyla bu aşamaya taşıdılar. İnşallah bu çalışmalar sizlerle birlikte yeni Dekanımızın liderliğinde nihayete erdirilip tamamlanacaktır.” dedi.

Rektör Bilgiç Turizm Fakültesinin Bafra bölgesi için önemine işaret ederken, yetiştireceği öğrencileriyle turizm sektöründeki gelişmelere ciddi ve somut katkılar sağlamasını arzuladıklarını belirterek yeni Dekan Prof. Dr. Ali Uzun’un öncülüğünde bu sorumluluk ve misyonu OMÜ olarak üstlendiklerini dile getirdi.

“Yapılan her iyi iş, mutlaka iz bırakır”

Yeni Dekan Prof. Dr. Ali Uzun’un, tanık oldukları titizliği ve çalışkanlığı ile bu görevin hakkını vereceğine inandıklarını vurgulayan Rektör Bilgiç devamında “Turizm Fakültesi çok değerli isimlerle yoluna devam edip hedefine ilerliyor. Bundan sonra eğitim ve hizmet bayrağını Ali Hocamıza teslim edeceğiz. Aynı güven ve inançla bu bayrağı yüksekte tutarak çalışmalarını sürdüreceğinden eminiz. Tabii bu makamlar geçici, görevimizi de layıkıyla yerine getirmemiz için bunun ayırdında olmamız gerekiyor. Önemli olan geride iyi şeyler bırakmak, hep iyi şeyler bırakmak için çaba gösterdiğimizde mutlaka ama mutlaka onun izi kalır. Yöneticinin de uyum içerisinde, takım ruhuyla hareket etmesi çok önemli zira bu bir ekip işi, tek kişiyle yürüyecek bir iş değil. Bu bilinç ve vicdanla görevlerini yapan arkadaşlarımıza canıgönülden hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

“Gönül rahatlığıyla görevimi teslim ediyorum”

Ardından söz alan Prof. Dr. Fatma Aydın da öncelikle bütün akademik ve idari çalışma arkadaşlarına şükranlarını sunarken “Hakikaten bana çok destek oldular. Sayın Rektör Hocamıza da çok çok teşekkür ediyorum çünkü bu süreçte hiçbir zaman bizi kırmadılar, hep yolumuzu açtılar. Ayrıca bu görevle tecrübe kazanmama da vesile oldular. Bafra ilçemizde çalışmanın ve buradaki süreci yakından tanımanın önemli katkıları oldu, dahası çok keyifli süreç geçirdim, o yüzden herkese gönül dolusu teşekkür ediyorum. Gönül rahatlığıyla da görevimi Ali Hocama devrediyorum, onun da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum.” ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Turizm Fakültesinin yeni Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun ise bu bayrak yarışında amaçlarının; aldıkları bayrağı, Fakültenin, Üniversitenin ve Samsun’un hedeflerine uygun bir şekilde daha ileriye taşımak olduğunu vurgulayarak “Çok sevgili Bafra halkının ve çok değerli akademik ve idari kadromuzun destekleriyle birlikte biz daha ileriye gideceğiz. Birikim ve tecrübemizi, genç arkadaşlarımızın enerjileriyle birleştireceğiz. İnşallah bıraktığımız noktada, Fatma Hocamız gibi güler yüzle bizi de uğurlarsınız.” sözleriyle saygı ve şükranlarını sundu.

Bafra Turizm Fakültesi dekanlık devir teslim töreni çiçek takdimi ve toplu fotoğrafı çekimi ile tamamlandı.