SBG’den Lösemili Çocuklara Rengârenk Kostümlü Moral Ziyaretleri
04 Ocak 2019, Cuma - 22:36
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi tarafından koordine edilen Samsun Bilim Gönüllüleri (SBG), bilimde olduğu kadar sosyal sorumluluk alanında yaptığı ve ortak olduğu projelerle de Üniversite ve kent yaşamına katkı sunmaya devam ediyor.

SBG üyeleri sosyal sorumluluk bilinci doğrultusunda tıp alanında faaliyet gösteren öğrenci topluluklarıyla birlikte bu kez, OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Onkolojisi Servisi’nde tedavi görmekte olan lösemili çocuk hastalar için gerçekleştirdikleri organizasyona masal kahramanlarının kostümleriyle katıldı.

Yeni yıl pastasını çocuklarla birlikte kestiler

Ziyarette SBG üyeleri; hastanede tedavi gören genç ve çocuklarla bir taraftan şarkılar söyleyip, dans ederken öte yandan da ailelerle sohbet etti. Tedavi gören çocuklara, etkinlikleriyle moral veren gönüllü gençler, yanı sıra hazırladıkları yeni yıl pastasını çocuklarla birlikte kestiler. Etkinliklerde dans ve taklit gösterilerine yer veren OMÜ’nün gönüllü ve duyarlı öğrencileri, hasta ve yakınlarının yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaştı.

Umutlar yeşerdi

OMÜ Tıp Fakültesi ziyaretlerinin ardından kostümleriyle Medikal Park Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi'nin yolunu tutan SBG’liler, yol boyunca otobüs ve tramvayda karşılaştıkları çocuklar ve aileleriyle birlikte sevgi, dayanışma ve yeni yıl şarkıları söyledi. Tramvayda SBG ile ilgili kısa bir bilgilendirmeyi de ihmal etmeyen gençler, Medikal Park’ta lösemi hastası sekiz çocuğun odalarını ziyaret edip sürpriz yaparken onların isteklerine göre dans, birlikte şarkı söyleme, canlandırma gibi aktiviteler ve sohbetlerle umutları yeşerttiler.

Etkinliklere öncülük edip SGB’li gençleri teşvik eden YDYO Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi ve SBG Koordinatörü Nazan Şimşek, moral ziyaretleri hakkında bilgi vererek “Üniversiteli SBG’liler bazı hastalarca tekrar odalara davet edildi ve Tıp Fakültemiz ile Medikal Park Hastanesi Onkoloji Servisi personeli tarafından ilgiyle karşılanıp ağırlandı. Hasta yakınlarının ziyaretlerden duydukları mutluluğu dile getirmeleri, bizleri daha da motive ediyor. Bu tür etkinlikler, çocukların tedavi sürecinde çok önemli zira moral verip onların yaşama tutunma gücünü arttırıyor. Hasta yakınları, SBG üyelerinden tekrar görüşmek üzere söz aldılar. Gençler, bu sözü elbette yerine getireceklerdir.” dedi.

SBG, önümüzdeki günlerde masal anlatma ve canlandırma etkinlikleriyle hastanelerin çocuk servislerinde yatan hastalara ziyaretlerini sıklaştırmayı planlıyor.