İngilizce Dil Eğitimi Öğrencileri, Yeterliliklerini Oyunlarla Zenginleştirdi
31 Aralık 2018, Pazartesi - 10:21
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı İngiliz Dili Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri; “dilbilim-I” dersi kapsamında ve Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan rehberliğinde 2 gün süren bir etkinliğe imza attılar.

YDYO’da gerçekleşen etkinlikte; İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin, temel İngilizce becerileri içinde yer alan dinleme ve konuşma becerilerini kullanmalarına yönelik küçük oyunlara yer verilirken gülmece söylemli kısa oyunlarla da İngilizce seslerin nasıl telaffuz edildiği ve bu seslerin nasıl öğretilebileceği gösterildi. Etkinlik; İngilizce öğrenenlere doğal sesletim sorunlarının üstesinden nasıl gelebileceğini öğretmesinin yanı sıra, eğlenerek yabancı dil öğrenilebileceğine dair de iyi bir örnek teşkil etti.

İngiliz Dili Eğitimi Bölümü öğrencileri, keyifli ve öğretici etkinlikte, meslekleri gereği ileride karşılaşabilecekleri sorunları nasıl aşabileceklerini de uygulayarak öğrenmiş oldular.

Etkinlik hakkında konuşan YDYO Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan, dil eğitiminde öğrenicilerin sevdiği ve ilgi duyduğu alanların oluşturulmasının ve yabancı dil muhtevasının daha kolay anlaşılmasına hizmet edecek ortamların yaratılmasının önemine dikkat çekti.

“Aktivite, dil öğrenmede zengin bir bağlam sunuyor”

Aktivitenin olduğu bir ortam söz konusu olduğunda, dili anlamak ve yorumlamak için zengin bir kontekstin (bağlam) ortaya çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Kızıltan, öğrenicilerde ancak bu şekilde heyecan ve motivasyonun yüksek olacağına işaret etti.