İletişim Fakültesi Huzurevinde
26 Aralık 2018, Çarşamba - 15:53
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT) 4. sınıf öğrencileri huzurevi ziyareti gerçekleştirdiler.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım 4. sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Altıparmak’ın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Çarşamba Belediyesi ve Özakkaya Restoran sponsorluğunda Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında öğrencilere diğer bölüm arkadaşları da eşlik etti. Öğrenciler yaşlılarla sohbet ederek şarkılar söylediler.

Ülkemizde yanlış bir huzurevi algısı var

Proje kapsamında huzurevine giden öğrencileri huzurevi psikoloğu Emrah Talay karşıladı. Huzurevi ve ülkemizdeki huzurevleri algısı hakkında konuşan Emrah Talay “Türkiye’de huzurevi denilince akla şiddet gören yaşlılar geliyor. Ülkemizde huzurevlerine karşı bir ön yargı var. Hâlbuki yaşlılar kendi istekleriyle huzurevlerini tercih ediyorlar ve burada daha mutlu oluyorlar.” şeklinde konuştu. Bu algıyı iletişim öğrencilerinin yıkabileceğini belirten Talay “Şu an ülkemizde var olan bu algı, özellikle medyanın yanlış bilgi vermesinden kaynaklı. Haber bültenlerinde yer alan yaşlıların hortumla ve araba fırçasıyla yıkandıkları ya da şiddet gördüklerine dair çıkan haberler, yanlış bir algıya sebebiyet veriyor. Bu yanlış algıyı yine siz iletişimciler yıkacaksınız.” şeklinde konuştu.

Huzurevinde mutlular

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Talay, daha sonra öğrencileri, yaşlılarla buluşturmak için ortak alana indirdi. Getirdikleri kurabiye ve meyve sularını amca ve teyzelerine ikram eden öğrenciler yaşlılarla bol bol sohbet ettiler. Misafirlerini sıcakkanlılıkla karşılayan huzurevi sakinleri “Burada keyfimiz yerinde. Sağ olsunlar müdürümüz, psikoloğumuz ve diğer çalışanların kapıları her zaman bize açık.” ifadelerinde bulundular.

Yiyecek ve içecek ikramından sonra HİT 4. sınıf öğrencisi Tarkan Kaleli, anonim bir eser olan Her Şey Sende Gizli ve Ahmet Haşim’in Merdiven şiirini okudu. Şiir okunmasından sonra huzurevi sakinlerinden olan Mürsel Amca, öğrencilere türkü ziyafeti verdi. Türkünün ardından yaşlılarla vedalaşan öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber/Fotoğraf: Burak Anılan