MENU

OMÜ’de Kalite Güvence Sistemi Toplantısı Gerçekleşti
25 Aralık 2018, Salı - 17:12
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Yüksek Öğretimde Kalite Güvence Sistemi Toplantısı, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Pembe Salon'da gerçekleşti.

OMÜ Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Tüm eğitim programlarımızı akredite etmek zorundayız”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Ceyhan "Yükseköğretimde kalite güvencesinden bahsediyorsak, kurumsal değerlendirme yapmalıyız. Özellikle, yapılan dış değerlendirmelerin Üniversitemiz adına büyük yararlarını gördük. İç değerlendirmeleri ise kalite komisyonu olarak biz gerçekleştiriyoruz. Kalitemizin artması için tüm eğitim programlarımızı akredite etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında kalite yönetim modelinin unsurlarını; strateji, kurumsal yetkinlikler ile kaynaklar, paydaş ve iş birlikleri, teşkilat yapısı ve kurum kültürü olarak sıralayan Ceyhan,  OMÜ’nün sahip olduğu kalite, araştırma, eğitim-öğretim, uluslararasılaşma, mali ve topluma hizmet politikaları ve standartlarına da değindi.

Yükseköğretimde kalite güvence sisteminin bileşenlerini; liderlik, süreç yönetimi, stratejik yönetim, eylem planı, sürekli iyileştirme ve sürdürebilirliğin oluşturduğunu dile getiren Ceyhan; kalitenin devamlılığı için gerekli olan "Planla, Uygula, Kontrol et, Önlem al (PUKÖ)" döngüsünün altını çizdi.

“Amacımız insana değer veren bir olgu içerisinde hareket etmek”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın ardından akreditasyon konusundan bahseden Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap ise "Matematik ve İstatistik Bölümü olarak özellikle son yıllarda kalite geliştirme ve iyileştirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Temel amacımız insana değer veren bir olgu içerisinde hareket etmek. Öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için ve mezun olduktan sonra daha iyi şartlarda çalışabilmesi adına faaliyetlerde bulunduğunuzda elde edilen başarılar, doğru adımlar attığınızı ortaya koyuyor. Öğrencilerin, derslerinde başarısız oldukları zamanlarda bile kendilerine değer verildiğini hissetmesi, başarıyı yakalamaları için bir motivasyon kaynağı oluyor.” şeklinde konuştu.

Oturum; katılımcılarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ve değerlendirmelerin paylaşılmasının ardından sona erdi.

Toplantının diğer oturumları 27-28 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak.

Haber ve Fotoğraflar : Hüseyin Özkan

X
Secure Login

This login is SSL protected