MENU

Samsun; SBG ile Bilim Konuşmaya Devam Ediyor
25 Aralık 2018, Salı - 16:11
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Bilim Gönüllüleri (SBG), geçen yıl başlattıkları “Bir Dilim Bilim Projesi”nin bir yenisini, Samsun Bil Kolejinde gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi ve SBG Koordinatörü Nazan Şimşek’in yönetiminde Samsun Bil Kolejinde projelerini uygulayan 12 SBG üyesi; ilkokul 3, 4 ve ortaokul 8. sınıf öğrencileriyle “Altın Oran”, “Nikola Tesla” ve “Evden Evrene” başlıklarıyla somutlaştırdıkları projeler ışığında hem öğretici hem de keyifli saatler geçirdi.

Koordinatör Şimşek ve SBG üyeleri, Bil Koleji öğrencilerinin proje konularına ilgisi, katkısı ve soruları karşısında, yaptıkları projenin ne denli önemli olduğunun bir kez daha farkına vardıklarını belirttiler. OMÜ’lü öğrencilerin ziyaretlerinden ve yapılan etkinlikten yönetim ve öğretmen kadrosu olarak çok etkilendiklerini belirten Samsun Bil Okulları Kampüsü Kurucusu ve Bil Koleji yöneticisi Turan Arslan ise SBG ekibini makamında kabul ederek öğrencilerle tanıştı ve geleceğe dair planlarına ilişkin sohbet etti. OMÜ’nün başarılı akademisyenlerinin izinden yürümeleri, onlara karşı saygı ve sevgide kusur etmemeleri doğrultusunda öğütler veren Arslan ve Bil Koleji yönetici kadrosu, ayrıca öğle yemeğinde proje ekibiyle bir araya geldi.

Yemekten sonra gerçekleşen etkinliğin başlangıcında Bil Koleji öğretmenlerine ve öğrencilerine SBG’nin faaliyetleri ve kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren Nazan Şimşek SBG’nin, Samsun’da bilime ve bilimsel çalışmalara olan ilgiyi yükseltmeye devam edeceğini söyledi. Bil Okulları öğretmenlerinin ve öğrencilerinin, SBG’nin çalışmalarını grubun sosyal medya hesaplarından da takip edebileceklerini ve katkıda bulunabileceklerini hatırlatan Şimşek, Üniversite kampüsü dışından da üyeler kazanmaya yöneldiklerini vurguladı.

OMÜ bünyesinde aktif bir genç inisiyatif: SGB

Konuşmasında SBG’nin, ulusal ve uluslararası platformlarda var olan kardeş oluşumlarla da bağlar kurarak daha geniş bir iletişim ve etkileşim ağına sahip, aktif bir genç inisiyatif oluşumu olmaya doğru ilerlediğini söyleyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilim, ortak dilimiz. Geçen yıldan beri yürüttüğümüz çalışmalarda Üniversite öğrencilerimizin ne kadar aşama katettiğini hep birlikte gördük. Yabancı Dillerden mezun olup çeşitli bölümlerde eğitim görmeye devam eden öğrencilerimizin yanı sıra, diğer bölümlerden de üyelerimizle bağlarımız, yürüttüğümüz faaliyetlerimizle şimdi daha da güçlü. Yeni başlayan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerimize bu yıl onlar öncülük ediyorlar. Birlikte sosyalleşme imkânı yaratmaktan geri durmuyor, sosyal sorumluluk projeleri de planlıyor ve yürütüyoruz. Üniversite gençliğimizin enerjisinden hem Üniversitemizin hem Samsun’un ve Karadeniz Bölgesi’nin hem de ülkemizin faydalanmasına; bu gençlerin kendisi ile barışık, içinde yaşadığı toplumu ve doğayı seven, başarılı bireyler olarak gelişmelerine katkıda bulunacak çalışmalar organize etmeye, destek olmaya ve sevgili öğrencilerimizin önünü açmaya bundan sonra da devam edeceğiz. SBG üyesi gençler; çalışmalarıyla genç kuşaklara olan umudumuzu diri tutuyor, gençliğin el ele verdiğinde yaratacağı sinerjinin canlı ve güzel bir örneğini sunuyor bizlere. Geçtiğimiz günlerde birinci yaşımızı doldurduk ve SBG olarak ilk doğum günümüzü kutladık. Üyelerimizin, bilimin yolundan ayrılmamaları temennisiyle, grubumuza süreklilik, uzun bir ömür ve daha nice başarılar diliyorum. Samsun halkına, desteklerini esirgemeyen OMÜ Rektörlüğüne, YDYO Yönetimine, Samsun Büyükşehir Belediyesine, bizi misafir etmek için âdeta yarışan eğitim kurumlarımıza ilgileri için çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel çalışmayı birlikte büyütüp çoğaltırken her destek, her katkı bizler için çok önemli. Daha önce de belirttiğim gibi, sadece bilim konuşmuyor, ekip olarak çevre, sağlık, kültüre dair sorunlara da çözümler üretmeye çalışıyoruz.”

“Bilimle, insanla ve çevreyle ilgilenmek insani yanlarımızı geliştirip çoğaltıyor”

Ekip olarak yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Koordinatör Nazan Şimşek “Bu doğrultuda kampüsümüzde bir çevre etkinliği gerçekleştirdik. Yine bir grup üyemiz; OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Medikalpark Hastanesi Onkoloji Bölümlerinde lösemi tedavisi gören 18 yaş altı çocuk ve gençler için trombosit bağışı kampanyasına destek oluyorlar. Önümüzdeki günlerde bu hastalara yönelik bez, ıslak mendil ve maske bağış kampanyası kapsamında etkinliklerimiz gündemde. İyilik ve güzelliğin yayılma gibi bir doğası var; bilimle, insanla ve çevreyle ilgilenmek insani yanlarımızı geliştirip çoğaltıyor. SBG’yi desteklemeye ve takip etmeye devam edin, bizim birlikte bilim yapmaya ve her birinize çok ihtiyacımız var.” diye konuştu.

"Bağışladığınız Her Kitap, Geleceğimiz için Bir Umut!"

SBG, YDYO Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi’nin 2018 – 2019 akademik yılına dair hazırladığı faaliyet planı doğrultusunda her ay başka bir okula ziyaret gerçekleştirmekte. İhtiyacı olan okullara yönelik geçen yıl başlattıkları kitap bağışı kampanyasını da sürdüren ekip, bütün OMÜ ailesini ve imkânı olan Samsunluları kampanyalarına destek olmaya çağırıyor. Kampanyanın sloganı ise oldukça anlamlı: “Bağışladığınız Her Kitap, Geleceğimiz için Bir Umut!”

X
Secure Login

This login is SSL protected