Vezirköprü Öğrencileri Çocuk İhlali ve İstismarına Karşı Bilinçlendirildi
25 Aralık 2018, Salı - 13:54
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:29

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine çocuk ihmali ve istismarı konularında farkındalık yaratmak ve kendilerini korumaya yönelik uygun davranışlar kazandırmak amacıyla birtakım materyaller geliştirdi.

"Çocuk Hakları" dersi kapsamında hazırlanan materyallerin Vezirköprü ilçesi ve köylerinde okuyan öğrencilerle buluşturulması içinse Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir proje hazırlandı. Proje kapsamında, ilçe merkezinde üç günlük bir sergi ve 6 köy okuluna birer günlük ziyaret planlandı.

Projenin ilk aşamasında, materyallerin okul öncesi ve ilköğretimin birinci kademe öğrencileri için uygunluğunun belirlenmesi amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda; OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri, asistanları, Vezirköprü MYO öğrencileri ve diğer uzman personel tarafından geliştirilen materyaller incelendi. İlgili uzman ekip; çocuk ihmali ve istismarı konusunda hazırlanan bu materyallerin ve sunum özelliklerinin çocukların seviyelerine, algı ve psikolojilerine uygun olup olmadığı hususunda değerlendirmeler yaparak gerekli yönlendirmeleri yaptı.

Projenin ikinci aşamasında ise geliştirilen materyallerin öğrencilerle buluşturulmasına yönelik planlanan etkinlik takviminin uygulanmasına geçildi. Bu bağlamda Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 3 gün süren  “Biz Çocuklar Konuşacak, Siz Büyükler Dinleyeceksiniz” temalı serginin açılışı yapıldı. İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, şube müdürleri, okul müdürleri, Vezirköprü MYO’nun akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katılımıyla yapılan açılış töreninin ardından geliştirilen materyaller ve etkinlikler çocuklarla buluşturuldu.