Türkiye’nin "3. Büyük Hizmet İhracatçısı" OMÜ’yü Vali Kaymak Tebrik Etti
25 Aralık 2018, Salı - 11:56
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:01

Samsun Valisi Osman Kaymak; Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) düzenlediği ve Ekonomi Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen törende, eğitim alanında devlet üniversiteleri arasında Türkiye’nin “3. Büyük Hizmet İhracatçısı” ödülünü kazanan Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ), Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç nezdinde tebrik etti.

Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı tarafından karşılanan Vali Osman Kaymak, Rektörlük makamında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile bir araya geldi.

Buluşmada OMÜ’nün bu başarısıyla kente moral verip değer kattığını vurgulayan Vali Kaymak, başarıda emeği olan bütün OMÜ mensuplarını kutlayarak Rektör Bilgiç’e başarılarının daimî olması temennisinde bulundu.

Nazik ziyareti ve teşvik edici dilekleri için Vali Kaymak’a şükranları sunan Rektör Bilgiç ise geçen yıl da OMÜ’nün aynı törende ikincilikle öne çıktığını hatırlatırken Üniversite olarak yakaladıkları bu çıkışı ve performansı devam ettirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Devlet üniversiteleri arasında ilk üçte yer almalarının OMÜ ailesini gururlandırdığını belirten Rektör Bilgiç, Üniversitenin; uzun soluklu bu maratonda hedeflerini ve ideallerini gerçekleştirmek için motivasyonunu üst seviyede tuttuğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette Rektör Bilgiç, Vali Osman Kaymak ve Samsun Üniversitesi Rektörü Aydın eşliğinde, Üniversitenin aldığı taltifin sembolü olan heykelle birlikte objektiflere hatıra pozu verdi.