Doğru İş için Ne Yapmalı? Uzmanları Anlattı
21 Aralık 2018, Cuma - 16:35
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu (MYO); kariyer etkinlikleri çerçevesinde öğrencileri için “İş Mülakatı Teknikleri ve Öz Geçmiş Hazırlama Eğitimi” verdi. Eğitimi, İŞKUR yetkililerinin yanı sıra özel sektörden üst düzey yöneticiler, insan kaynakları ve kariyer uzmanları gerçekleştirdi.

İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ayça Memu, özel bir firmanın bölge müdürü Ercan Yaldız, öğrencilere yüz yüze eğitim verirken, Türkiye’nin en önemli istihdam platformlarından biri olan kariyer.net Eğitim Müdürü Seyhan Üner ise telekonferansla eğitime katılarak sunumunu gerçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Eğitim etkinliğinde; öz geçmiş hazırlama, iş mülakatında dikkat edilecek konular, doğru işin seçilmesi, iş görüşmelerinde en sık yapılan hatalar, profesyonel hayata hazırlanmak için yapılması gerekenler, özel sektörün aradıkları elemanlardan beklentileri gibi iş hayatına yeni katılacak gençler için çok değerli bilgiler aktarıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan MYO Müdür Yardımcısı Hakan Can Altunay “Amacımız; bu yıl mezun olacak ikinci sınıf ile birinci sınıf öğrencilerine iş hayatına atılırken ihtiyaç duyacakları bilgileri, alanının uzman kuruluşları ve eğitmenleri vasıtasıyla sunmaktı. Çok değerli katılımcılar, bizleri kırmayarak tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmayı kabul etti. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu özel etkinliğin gerçekleşebilmesi için desteklerini esirgemeyen Müdürümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Aydemir’e şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ufuk açan eğitimi; MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Can Altunay, öğrenciler, özel firma temsilcileri Ayhan Furkan Bayar, Erdem Toprak ve Oktay Erol ile bölüm başkanları ve öğretim elemanları takip etti.