"Sorularla Alevilik" Söyleşisi Gerçekleşti
20 Aralık 2018, Perşembe - 18:20
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:10

OMÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma Topluluğu tarafından organize edilen "Sorularla Alevilik" adlı söyleşi, Eğitim Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Topluluğunun Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gül’ün rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, aynı zamanda Mehmet Şahin bağlama eşliğinde "Alevi Bektaşi Nefesleri" dinletisinde bulundu.

Etkinliğe; öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Amacımız birbirinden uzak kalmış gönülleri birbirine tekrar yaklaştırmak"

Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Topluluğu Başkanı Mehmet Şahin etkinliğin açılış konuşmasında "Biz Hacı Bektaş Veli Topluluğu olarak Anadolu’yu düşünceleriyle kan dökmeden, yüksek hoşgörü neticesinde İslam toprağına kazandıran düşünürlerden Hacı Bektaş Veli’nin felsefesini tanıtmak ve günümüzde de bu felsefeyi yaşatmak üzere bir araya geldik. Amacımız, bulunduğumuz bölgeden başlayarak çeşitli politik sebeplerle birbirinden uzak kalmış gönülleri birbirine tekrar yaklaştırmak ve bu gönüllerin birbirlerini tanımalarına fırsat yaratmaktır. Hacı Bektaş Veli’nin birleştirici gücü, onun arı ve duru düşünceleriyle fikrimizi, dünya görüşümüzü genişletip, bu toprakların değerlerine sahip çıkarak ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağımıza inanmaktayız." dedi.

Açılış konuşmasının ardından, topluluğun Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gül öğrencilerle söyleşide bulundu.

"Farklılıklara rağmen birbirimizi sevmeliyiz"

Konuşmasında sevgi ve hoşgörünün vazgeçilmezliğine vurgu yapan İbrahim Gül "Amacımız, ülkemizdeki ayrılıkların taşıyıcısı olmak değil. Biz bu topraklar üzerinde yaşayan, binlerce yıl bir arada yaşamış olan ve farklılıklara rağmen birbirlerine kenetlenmiş insanlar arasında sevgi, hoşgörü ve bağlılığı diri tutmaktır. Bu ülkede yaşayan insanlar farklı olabilir. Farklılıklara rağmen birbirimizi sevmeliyiz. Türkiye Cumhuriyet’inde, Alevilik inancı İslamiyet’in içindedir. Alevilik’i, Sünnilik’in karşıtı olarak değil, tamamlayıcısı olarak görmeliyiz. Alevilik ayrı bir mezhep değil, gidilecek bir yoldur." şeklinde konuştu.

Mehmet Şahin’in bağlama eşliğinde "Alevi Bektaşi Nefesleri" dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.