Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi’nde Ortak Akıl Buluştu
20 Aralık 2018, Perşembe - 11:39
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:08

OMÜ Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi, sürekli hâle getirmeyi planladığı “Bafra Beyin Fırtınaları" isimli toplantının ilkini Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirdi.

Bafra’nın protokol üyelerini, iş insanlarını, bağışçıları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve OMÜ’lü akademisyenleri bir araya getiren toplantıya; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın ve İşletme Fakültesinin kuruluşunda bağışçı olan Arslan ailesi adına iş adamı Akif Arslan katıldı.

“Fakültemiz; Bafra ile kucaklaşan, onlarla el ele tutuşan bir yer olacak”

Bafra yararına hayat bulacak projelerin fikirlerinin üretildiği toplantının açılış konuşmasını Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya yaptı. Kızılkaya “Biz Fakültemizin Bafra ile kucaklaşan, onlarla el ele tutuşan bir yer olmasını arzu ediyoruz. Fakültemizde düzenli beyin fırtınaları yapacağız. Bafralıların Fakültemizden beklentileri nedir?, gibi soruların cevabını, Üniversite ve Bafralılar olarak beraber neler yapabileceğimizi, ortak aklı kullanarak hep beraber bulacağız. Bafra’nın neye ihtiyacı olduğunu, yine en iyi Bafralılar bilir. Üniversitemizden ve Fakültemizden beklentileriniz neyse bunları duyalım, konuşalım ve hep beraber tartışalım.” dedi.

“Bafra’da bulunan İşletme ve Turizm Fakültelerinin de en iyi fakültelerimiz olması yolunda Üniversite olarak imkânlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de yeni açılan İşletme Fakültesinden kısaca bahsederek  “Bu fakültemizin, ülkemize her alanda iyi yetişmiş gençler kazandırmak yolunda katkılar sağlayacağına inanıyorum. Biz Bafra’da bulunan İşletme ve Turizm Fakültelerinin, en iyi fakültelerimiz olması yolunda Üniversite olarak imkânlarımızı sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. Bugün gerçekleşen, güzel ve iyi niyetli bir adım olan bu beyin fırtınası toplantısıyla Bafra’nın önemli isimleri bir araya gelmiş oldu. Bu beraberliğimiz sizlerin de fikirlerinden yararlanarak daha isabetli, daha doğru, daha güzel hangi adımları atabiliriz arayışının sonucudur.” diye konuştu.

”Kazandığın topraklara kazandığın kadar vereceksin”

İşletme Fakültesinin kurulmasında bağışçı olan Arslan ailesi adına kısa bir konuşma yapan Akif Arslan ise “Bizim ailemizin düsturu şudur: ‘Kazandığın topraklara kazandığın kadar vereceksin’. Bu bizim için şiardır ve bugüne kadar gelmiştir. Kazandıklarımızı tekrar yaşadığımız topraklara vermeye çalışıyoruz ve bunu yapabildiğimiz için de şükrediyoruz.” dedi.

“Bafra’da birçok şey imece usulü ile başarılmıştır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de birlik ve dayanışmanın önemini vurguladığı konuşmasında “Geçmiş zamanlarda Bafra’da birçok şey, imece usulü ile başarılmıştır. Biz de bulunduğumuz bütün dönemlerde her zaman geçmiş yöneticilerimiz ve sivil toplumun bütün kesimleriyle beraber Bafra’da neler yapabiliriz ve Bafra’yı geliştirme adına hangi adımları atabiliriz diye çalışmalar yaptık. Bu konularda Üniversiteye de çok iş düşüyor. Üniversite, bize göre toplumun önünü açacak; toplum da projeyi yapacak ama işi yapacak olan bizim yatırımcılarımız olacak.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından beyin fırtınasına geçildi. Beyin fırtınasının kuralları gereği sınırlama konmadan her türden düşüncenin katılımcılar tarafından rahatlıkla paylaşıldığı toplantıda “Teknolojik Tarım Uygulamaları, Tarıma Dayalı Sanayi, Tarımsal Pazarlama, Yöresel Ürün Geliştirilmesi” vb. bazı başlıklar ön plana çıktı.

OMÜ Bafra Hacı Fevziye Arslan İşletme Fakültesinde Bafra adına beyin fırtınaları toplantıları aralıklı olarak devam edecek.