İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Çok Şanslı
19 Aralık 2018, Çarşamba - 16:20
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:43

Samsun Çarşamba’da vaiz olarak görev yapan ve Samsun eski Başvaizi Ali Düzenli Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde söyleşi gerçekleştirdi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salon’unda düzenlenen etkinliğe OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir dönem Hollanda’da Rotterdam Mevlana Camii’nde de görev yapan Ali Düzenli; çok az sayıda insanın okuyup anladığı İbn Kesir tefsirini, yirmi yılı aşkın sürede camii vaazlarında baştan sona hatmetti.

Söyleşide davetlilerle tecrübelerini paylaşan emekli vaiz; din görevliliği, toplumun onlardan beklentileri, hitabet ve irşad çalışmaları hakkında konuştu.

“İlahiyat Fakültesi öğrencilerini çok şanslı görüyorum”

Din görevlisi olmanın sorumluluğundan bahseden Düzenli: “İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak sizleri çok şanslı görüyorum. Belki buraya kendi rızanızla ya da aile baskısı ile geldiniz ama burada dinin doğrularını, peygamber hadislerini öğreniyorsunuz. Buradan mezun olduğunuzda bir âlim sıfatına sahip olacaksınız ya da bir din görevlisi olacaksınız. Din görevlisi, dini bilgileri eksik olan ve bu sebepten hata yapan insanlara doğruları gösterebilmektir. Bu konuda hizmet verebileceğiniz için sevinmeniz gerekiyor; çünkü bir kişinin doğru yola gelmesi ve hidayete ermesine sebep olmak, yapılan iyiliklerin en hayırlısıdır. Ancak bir din görevlisi soru sorulmasına hazırlıklı olmalıdır. İleride sizlere vâkıf olmadığınız bir konu ile alakalı soru sorulduğunda o an mantıklı cevapları düşünmek yerine bilmiyorum fakat araştırıp elde edeceğim bilgileri sizlere aktaracağım, demeyi kendinize alışkanlık haline getirin. Özellikle gelecekte camii görevlisi olmak isteyen öğrencilerin minber sohbetleri öncesinde muhakkak ilgili konularını araştırmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

Haber : Hüseyin Özkan