Standımızı Antalya’da Açtık
12 Nisan 2016, Salı - 10:55
Güncelleme: 12 Nisan 2016, Salı - 11:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), üniversite tercih fuarlarında aday öğrenciler ve velileriyle buluşmaya devam ediyor. Ankara, Konya, Ordu, Giresun’un ardından bu kez durak Antalya oldu. 7-9 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ve her yıl 40 bine yakın ziyaretçi çeken “16. Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Fuarı”na farklı illerden 56 üniversite katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ve Kaleiçi Rotary Kulübünün organizasyonuyla düzenlenen eğitim fuarı Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

41 yıllık tecrübesiyle fuarda boy gösteren OMÜ, Kurumsal İletişim Biriminin üstlendiği tanıtım etkinlikleriyle dikkat çeken devlet üniversitelerinden biri oldu. Kurumsal İletişim Birimi, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinden yetkililer ve öğretim elemanları,  rehber öğretmenleri eşliğinde standa bilgi almak için gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek soruları cevaplandırdı.

OMÜ’LÜ ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİYLE GELDİ

Fuar süresince, OMÜ’den mezun olup Antalya ve ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin, öğrencilerini OMÜ standına yönlendirmeleri de gözlerden kaçmadı. OMÜ mezunu öğretmenler mezun oldukları üniversitelerini takip ettiklerini belirterek öğrencilerine OMÜ’yü tavsiye ettiklerini söylediler.

Fuarda çocuklarının doğru tercihte bulunmaları için araştırma yapan velilere ise OMÜ hakkında geniş bilgi sunuldu. Eğitim fuarında üç gün boyunca alanında uzmanlar tarafından “Geleceğin Üniversitede”, “Başarı ve Meslekler”, “Kariyer Planlama ve Doğru Tercih”, “Üniversiteli Olmak”, “Sınav Başarısında Psikososyal Riskler” gibi konularda konferanslar da verildi.

OMÜ’nün eğitim ve tanıtım fuarları serisinde Nisan ve Mayıs ayı içerisinde Samsun, Muğla, Denizli, Balıkesir, Rize, Tekirdağ, Ankara gibi iller bulunuyor.