Uluslararası Öğrencilerden İlkokul Öğrencilerine Ziyaret
13 Aralık 2018, Perşembe - 15:18
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 12:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE); Bafra Kızılırmak İlkokulu tarafından Maarif Hareketi kapsamında düzenlenen “Gelin Tanış Olalım” adlı projeye destek verdi.

İngilizce öğretmenleri Bahar Çiçek Küçük, Yasemin Tören ve Nihan Önder tarafından ilkokul öğrencilerinde erken yaşta yabancı dil farkındalığı yaratmak ve kültürlerarası hoşgörüyü artırmak amacıyla hazırlanan proje, okul içinde olduğu kadar okul dışında da ilgi uyandırdı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamak üzere OMÜ-TÜRKÇE'ye gönderilen dünyanın farklı ülkelerinden 21 uluslararası öğrenci, Öğr. Gör. Murat Delibaş’la birlikte söz konusu projeye destek vermek için Bafra Kızılırmak İlkokulunu ziyaret etti.

Etkinlikte, ilkokul öğrencileri okul girişinde uluslararası öğrencileri yöresel kıyafetleri ve ülke bayraklarıyla karşıladı. Okul girişinde uluslararası öğrenciler, Bafra İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aydın ve Okul Müdürü Hasan Elagöz tarafından çiçeklerle karşılandı.

Okulun girişinde öğrencilerle tek tek fotoğraf çektiren uluslararası öğrencilere, ilkokul öğrencilerinin kendi el emeklerinin ürünü olan hediyeler takdim edildi.  Hediye takdiminin ardından sınıf ziyaretlerine başlayan uluslararası öğrenciler, ilkokul öğrencilerinin sınıflarına girerek onlarla İngilizce ve Türkçe sohbet ettiler. Samimi ve sıcak görüntülere sahne olan sınıf ziyaretlerinde uluslararası öğrenciler, minik öğrencilerin heyecanı karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Sohbette kendi çocukluk dönemlerini hatırlayan misafir öğrenciler,  ilkokul öğrencilerini İngilizce konuşmaları için cesaretlendirdi.

Ziyarette ayrıca, öğrenci velileri tarafından hazırlanan yöresel yemekler, uluslararası öğrencilere ikram edilirken, uluslararası öğrenciler bu misafirperver davranışla Türk kültürünü yakında tanıma imkânı buldu.

Ders zilinin çalmasıyla birlikte uluslararası öğrenciler, ilkokul öğrencileri tarafından resim yapmaya davet edildi. Resim yaparken karşılıklı sohbetin gerçekleştiği anlara bir kız öğrencinin “Abla yarın da gelecek misiniz?” sorusu damga vurdu. Uluslararası öğrencilerin okula girişiyle başlayan heyecanlı ve eğlenceli anlar ders zilinin çalmasıyla birlikte yerini hüzne bıraktı.