Hemşirelikte “Sosyal Medyada Olmak ya da Olmamak” Tartışması
13 Aralık 2018, Perşembe - 13:57
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:34

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün “Olmak Üzerine Konuşmalar” adıyla kültürel ve bilimsel alanda düzenlediği buluşmalarda, bu kez Hemşirelik Bölümü öğrencileri “Sosyal Medyada Olmak ya da Olmamak” konusunu tartıştı.

Münazara formatında düzenlenen etkinliğe; Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç, Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, lisans öğrencileri, Taflan Yalı Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması yapan Prof. Dr. Özen Kulakaç "Olmak Üzerine Konuşmalar'da hep konuklarımızı dinliyorduk, bu kez kendi öğrencilerimizi dinleyeceğiz. Bu yüzden çok mutluyum.” dedi.

Münazaranın moderatörlüğünü yapan Arş. Gör. Güven Soner “Sosyal Medyada Olmak” ve “Sosyal Medyada Olmamak” savunusunda dörder kişilik 2 gruba ayrılan Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin, konularında yaklaşık 2 hafta akademik araştırma yaptıklarını ve bu süreçte her iki grubun da çok disiplinli bir şekilde hazırlandıklarını belirtti.

“Öğrencilerimizi Üniversite ortamı ile buluşturmak bizim için büyük şans oldu”

Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalının staj programı kapsamındaki Taflan Yalı Meslek Lisesinden öğretmen ve öğrenciler de Anabilim Dalı öğretim elemanlarının daveti ile etkinliğe katılım gösterdiler. Lisenin rehberlik öğretmeni Figen Algül Hasdemir ise etkinliğe dair “Öğrencilerimizi Üniversite ortamı ile buluşturmak bizim için büyük şans oldu. Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin bu kadar güzel kendilerini ifade etmeleri, lise öğrencilerine model oluşturdu. Burada olmaktan çok memnun kaldık.” yorumunda bulundu.

“Sizin, bulunduğunuz her yeri güzelleştireceğinizi düşünüyorum”

Etkinliğin kapanış konuşmasında Prof. Dr. Özen Kulakaç “Zaman zaman bir akademisyen olarak yaptıklarım bir fayda oluşturuyor mu diye düşünürdüm. Bugün burada öğrencilerimin bir konuyu bu kadar güzel tartıştıklarını görünce bundan şüphem kalmadı. Sizin, bulunduğunuz her yeri güzelleştireceğinizi düşünüyorum. Bunun için hepinize çok teşekkür ederim. Her iki grup çok güzel tartıştı. Gruplar arasından birinciyi seçmek çok zor olacak.” ifadelerine yer verdi.

Grup danışmanlıklarını Arş. Gör. Belgin Atasayar ile Arş. Gör. Güven Soner’in yaptığı ve hemşirelik öğrencilerinden Özlem Memiş, Beyzanur Gökçe, Fatma Gülsüm Aslan, Hasret Atay, Semanur Alişan, Erhan Çalışkan, Gürsün Kavak, Merve Nur Ak’ın tartıştığı münazarada kazanan taraf ‘Sosyal Medyada Olmamak’ grubu oldu.