Vezirköprü MYO’da Sağlık Semineri
11 Aralık 2018, Salı - 16:41
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:17

Vezirköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine AIDS ve Evlilik Öncesi Hemoglobinopati Tarama Programı kapsamında seminer verildi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, Vezirköprü MYO personeli ve öğrencilerin katıldığı seminerde; Dr. Zahide Yavuz, Ebe Öznur Bayram ve Ebe Meral Çetin Elikara tarafından evlilik öncesi gerekli olan tarama testlerinin nasıl ve nerede yapıldığı, bu tetkiklerin ebeveyn ve çocukların sağlığı için önemi, tarama testi sonucu karşılaşılan olumsuzlukların nasıl giderileceği hususunda bilgi verildi.  Seminerde ayrıca AIDS nedir, nasıl bulaşır, belirtileri, tanısı, tedavisi ve korunma yolları konularında da katılımcılar bilgilendirildi.

Seminer sonunda Vezirköprü MYO Müdür Prof. Dr. Kemalettin Şahin,  verdikleri önemli bilgilerden dolayı Dr. Zahide Yavuz, Ebe Öznur Bayram ve Ebe Meral Çetin Elikara’ya  teşekkür etti.

Seminer, fotoğraf çekimleriyle sona erdi.