Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Dönem Sonu Sergisi
11 Aralık 2018, Salı - 13:59
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:15

“Yaratıcılık ve Geliştirilmesi Dersi Dönem Sonu Sergisi”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesinde açıldı.

Öğr. Gör. Münevver Biçer rehberliğinde yürütülen ve Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan "yaratıcılık ve geliştirilmesi" dersi dönem sonu sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergiye; Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alper Kesten, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin çalışmalarının oluşturduğu sergide; görsel algı çalışmaları, doğadan artık materyal çalışmaları, işitsel algı çalışmaları, el ve parmak çalışmaları ve Torrance’nin sayı tamlaması çalışmaları yer aldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Alper Kesten: “Okul öncesi eğitim en öncelikli yerde, eminim sizler lokomotif görevi göreceksiniz. Meslek hayatınızda bu yeteneklerinizi, çocukların içerisindeki cevheri minik de olsa kıvılcımlamak için kullanın, kendi yaratıcılıklarınızı değil, çocukların yaratıcılıklarını ön plana çıkarın.” dedi.

Sergi hakkında değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan ise “Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, kendinizi geliştirmenize vesile olan çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarttınız. Okul öncesi eğitim; temel eğitimde ilk aşama olduğu için sizlere düşen çok önemli bir görev var, çocukların geleceğini siz şekillendireceksiniz, bu potansiyeli de bugün burada yaptığınız çalışmalarla göstermiş oldunuz.” ifadelerini kullandı.

Haber : Hüseyin Özkan