Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğrencileri Müzeleri Gezdi
07 Aralık 2018, Cuma - 11:36
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, “Müze Eğitimi ve Uygulamaları” dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Sena Sengir eşliğinde 32 öğrenci; Samsun ve yakın ilçelerinde bulunan müzelerde incelemede bulundu.

5 hafta süren programda, Samsun Kent Müzesi, Panorama 1919 Müzesi, Bandırma Vapuru,  Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Canik Oyuncak Müzesi, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi, Samsun Gazi Müzesi, Tekkeköy  Mağaraları Arkeoloji Vadisi Müze Evi ve Ekolojik Oyuncak Müzesi olmak üzere toplam 9 müze incelendi.

“Öğrenciler insanlığın düşünce serüvenine tanık oldu”

Dr. Öğr. Üyesi Sena Sengir, yapılan ziyaretlerin önemini vurgulayarak “Bu gezilerle öğrencilerimiz, sadece geçmiş toplumların kültür varlıklarını değil, insanlığın düşünce serüvenine de şahit oluyor. Geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki kültür köprüleri olan müzeler, dünyamızın büyük zenginlikleridir. Bu zenginlikleri koruma ve yaşatma bilinci de eğitimle gerçekleşecektir.” dedi.