Samsun MYO, Anaokulu Öğrencilerini Ebru Sanatıyla Tanıştırdı
30 Kasım 2018, Cuma - 15:04
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:41

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO); Sema – Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Anaokulu öğrencilerine yönelik ebru etkinliği düzenledi.

Etkinliğe; Samsun MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Taner Yıldız, Sema – Cengiz Büberci MTAL Müdürü Emine Çelebi ve Anaokulu öğretmenleri katıldı.

El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Ezgin Yetiş, etkinlik başlamadan önce minik öğrencilere, ebrunun, su üzerine resim yapma sanatı olduğunu söyleyerek ebru sanatı hakkında kısaca bilgilendirme yaptı. Bölüm Başkanı Yetiş, etkinlikle geleneksel sanatları minik öğrencilerle tanıştırarak onların, ufuk açıcı aktivitelerle zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Bu tür faaliyetlerin, çocukların hayal dünyalarına da olumlu yansıdığına dikkat çeken Yetiş, sosyal etkinliklerin çeşitliliğinin okul öncesi eğitimde elzem olduğunun altını çizdi.

Samsun MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Taner Yıldız ise köklü bir geçmişi olan ebru sanatıyla çocukların yaratıcılıklarını harekete geçirmeyi hedeflediklerini vurgularken onların heyecanına ve ilgisine ortak olmanın kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirtti.

El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Ezgin Yetiş öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe, El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencileri Türkan Atasever ve Emre Doğru da yardımlarıyla katkıda bulundu.

Etkinlikte, tercih ettikleri renkler ve su yüzeyinde tasarladıkları desenlerle kendilerini göstermenin mutluluğunu yaşayan minikler, böylelikle de yaratıcılıklarını pekiştirerek keyifli dakikalar yaşadılar.