OMÜ, Dil Eğitiminde ADİM’le ve İmzaladığı Protokolle Gücüne Güç Katıyor
29 Kasım 2018, Perşembe - 15:27
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:48

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) dönem başkanlığını yürüttüğü Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) düzenlediği "2. Uluslararası ÜNİ-DOKAP Karadeniz Sempozyumu” için Samsun’a gelen ÜNİ-DOKAP mensubu üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları; dil eğitiminde müstakil bir kimliğe doğru adım adım ilerleyen OMÜ Arapça Dil Merkezi’ni (ADİM) ziyaret ederek Merkez’in gelişimine bizzat şahit oldular.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç öncülüğündeki ÜNİ-DOKAP Heyeti, sempozyumun açılış programı ile Kızılırmak Deltası Sulak Alanı ve Kuş Cenneti gezisinin ardından ADİM Müdürü ve OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Yılmaz’ın davetiyle Merkez’i ziyaret etti. Dil eğitimindeki farklı anlayışı ve öğretim kadrosuyla kısa sürede dikkatleri üzerinde toplayan OMÜ bünyesindeki ADİM, ÜNİ-DOKAP Heyeti’nde hayranlık uyandırdı.

Ziyarete ayrıca, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı da iştirak etti.

Giresun Üniversitesi ile bilimsel ve teknolojik iş birliği protokolü imzalandı

Ziyarette yanı sıra OMÜ ile Giresun Üniversitesi arasında iş birliği protokolü de imzalandı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un imzasını taşıyan söz konusu protokol, çok boyutlu amaca hizmet edecek. Protokol çerçevesinde; OMÜ bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Giresun Üniversitesi arasında diyalog ve güven ortamının tesis edilmesi, OMÜ’nün sahip olduğu teknoloji transfer ofisi yönetimine ilişkin bilgi birikiminin ve deneyiminin TTO aracılığıyla Giresun Üniversitesine aktarılması, yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verim arttırıcı sonuçların alınması, ortak Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışmalarının gerçekleştirilmesi ile bilgi ve teknoloji transfer çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.

“ADİM, marka olma yolunda hızla ilerliyor”

Protokolün ardından Merkez Müdürü Prof. Dr. Yılmaz’ın sunumuyla devam eden ziyarette; Prof. Dr. Yılmaz, ADİM’in faaliyetleri, kurslar, kursiyer profili, sunmuş oldukları olanaklar ile geleceğe yönelik hedef ve planları hakkında konukları bilgilendirdi. ADİM’in, kısa sürede gösterdiği efor ve kadrosundaki hocalarıyla Türkiye’nin hatırı sayılır bir merkezi hâline geldiğini vurgulayan Müdür Yılmaz, Arapçanın yanında Farsça kurslarıyla da Merkez’in bu anlamda halka hizmet noktasında ciddi ve önemli bir konuma ulaştığına dikkat çekti. OMÜ İlahiyat Fakültesi hazırlık öğrencilerinin, en fazla 15-20 kişilik sınıflarda Arapça eğitim aldıklarını hatırlatan Müdür Yılmaz, Merkez’de her yönüyle Arapça ve Farsça’nın yaşanıp yaşatıldığını, bunun da dil eğitiminin kalitesine pozitif yansıdığını ve bu gelişmelerin somut sonuçlarını ise öğrencilerde ve kursiyerlerde gözlemlediklerini kaydetti.

“ADİM, OMÜ’nün şehre açılan kapılarından biri”

Sunumunda ADİM’in birçok farklı meslek grubundan insanların ilgisiyle de karşılaştığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yılmaz, Merkez’in bu özelliği ile OMÜ’nün şehre açılan kapılarından biri olduğuna işaret ederken taşıdıkları heyecan ve sahip oldukları tüm imkânlarla Samsun ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Sunumun ardından Merkez Müdürü Yılmaz’ın rehberliğinde ADİM’i keşfeden ÜNİ-DOKAP Heyeti dersliklere de sürpriz ziyaretler yaparak hocalar, öğrenciler ve kursiyerlerle bir süre sohbet ettiler. Duydukları memnuniyeti Rektör Bilgiç ve heyet ile paylaşan ADİM öğrencileri ve kursiyerleri, bu fırsatı yaratan OMÜ’ye, Rektör Bilgiç nezdinde şükranlarını ilettiler.

ÜNİ-DOKAP Heyeti de böylesine güzide bir merkezin kurulması yönünde emek ve destek veren başta Rektör Bilgiç olmak üzere Merkez Müdürü Yılmaz ve personeli tebrik ederken ADİM’in her yönüyle modern ve örnek bir dil merkezi olduğunu belirtip beğenilerini ifade ettiler.

ÜNİ-DOKAP Heyeti, ADİM ziyaretleri sonrasında ise Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in de katılımlarıyla Grand Amisos Otel’de verilen yemekte bir araya geldi.