OMÜSEM’den Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Etkinlikleri
26 Kasım 2018, Pazartesi - 14:27
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:00

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından organize edilen seminerler dizisinin ikincisi, ilkinde olduğu gibi OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirildi.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şafak Külünk’ün koordinasyonundaki etkinliğin konuğu olan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hande Şar Sancaklı, “Direkt Kompozit Restorasyon Uygulamalarında Estetiğe Yönelik Klinik İpuçları” konulu semineriyle katılımcılara hitap etti. Seminer içeriğindeki pratik eğitimle de sunulanlar kalıcı hâle getirilmeye çalışıldı.

Seminerin teorik bölümünde; estetik restorasyonlarda tedavi planı, kompozit rezin materyallerinin tanımlanması, uygulama alanları, avantaj ve dezavantajları, adezivler ve yeni gelişmeler, restorasyon bitim ve polisaj teknikleri ile avantajları anlatıldı. Uygulama kısmında ise vakanın tanıtımı, dişlerin hazırlanması, kompozit uygulaması ile bitim ve polisaj işlemleri teknik model üstünde gösterildi.

Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri, doktora ve lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerin sonunda Doç. Dr. Şafak Külünk, Doç. Dr. Hande Şar Sancaklı’ya katılım ve katkısından ötürü teşekkür belgesini takdim etti.