Ağız ve Diş Sağlığındaki Gelişmeler Değerlendirildi
23 Kasım 2018, Cuma - 14:10
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM); OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında bir dizi seminer düzenledi.

Doç. Dr. Şafak Külünk’ün koordinatörlüğünde gerçekleşen program, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yenisey’in açılış konuşmasıyla başladı. Öğretim üyeleri, asistanlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda Prof. Dr. Ertan Ertaş “Restoratif Tedaviler Hakkında En Sık Sorulan Sorulara Cevaplar”, ardından Doç. Dr. Elif Kalyoncuoğlu da “Dental Travma Vakalarında Endodontik Tedavi Yaklaşımları” konulu sunumlarını yaptılar.

Seminerlerde; restoratif diş tedavisi ve endodonti konularında güncel tedaviler ve teknikler hakkındaki bilgiler tazelenirken, öte yandan restoratif diş tedavisi alanında devam eden ilerlemeler katılımcılarla paylaşıldı. Seminerlerde tedavi uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ise yapılan yayınlar ve vakalar eşliğinde değerlendirildi.

Dental travma vakalarında konservatif ve endodontik tedavi seçenekleri ile bunların tedavi başarısına etkileri de seminerlerin işlenen diğer başlıkları oldu.

Seminerler sonrası, konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edilerek Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü nedeniyle pasta kesildi.