Çocuk İstismarı İrdelendi
08 Nisan 2016, Cuma - 10:42
Güncelleme: 08 Nisan 2016, Cuma - 13:50

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)  Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu “çocuk istismarı” konulu konferans düzenledi.

Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen konferansa akademisyenler ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri katıldı. Konferans öncesi konuşan topluluk danışmanı Doç. Dr. Hatice Kumcağız, “Tüm dünyada olduğu gibi maalesef kendi ülkemizde de zaman zaman medyadan çocuk istismarı ile ilgili haberler duymaktayız. Biz özellikle bu konuda rehber öğretmenlerin kilit noktada durduğunu düşünüyoruz. Öğretmenlerimiz öğrenci ile her gün iletişim halindeler. Dolayısıyla öğrencideki değişiklikleri fark edebilecek noktadalar. Bizde topluluk olarak çocuk ihmal ve istismarı konusunda geleceğin rehber öğretmenlerine bilimsel bilgi aktarmanın doğru olacağını düşündük” dedi.

Konuşmanın ardından OMÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yasin Gümüş “çocuk istismarı” hakkında konferans verdi. Gümüş, konuşmasına çocuk istismarını tanımlayarak başladı. Ayrıca istismarın nasıl fark edilebileceği ve önlenebileceği üzerinde de durdu. Cinsel istismarın sıklığından da bahseden Gümüş, ayrıca çocuğa fiziksel istismar kadar önemli bir problem olarak kabul edilen duygusal istismara (çocuğa yeterli sevgi vermemek, çocuğu küçümsemek ve hakarette bulunmak v.b.) da dikkat çekti.

Son günlerde sıkça dile gelen ensest ve çocuk gelinler hakkında da bilgi veren Gümüş, kanunlarımızda cinsel istismarın yerinden de bahsetti.
Konferans öğrencilerin Gümüş’e konu ile ilgili sorularını yöneltmeleriyle son buldu.