Rektör Bilgiç’e OMÜ Vakfı Koleji Öğretmenlerinden Anlamlı Kutlama
22 Kasım 2018, Perşembe - 18:53
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Özel Kolejinde görev yapan 50 öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti. Rektörlük Eski Senato Salonu’nda organize edilen buluşmada Rektör Bilgiç ile OMÜ Vakfı Özel Koleji öğretmenleri bir araya geldi.

Vakıf Koleji öğretmenlerinin tek tek öğretmenler gününü kutlayan Rektör Bilgiç, kutlama pastasını öğretmenlerle birlikte kesti.

“Öğretmenlerimiz başımızın tacı, bu milletin geleceğinin teminatıdır”

Rektör Bilgiç, buluşmada öğretmenlerin bir toplumun ilerlemesindeki ağırlığına işaret ederek “Ziyaretinizden son derece memnun oldum. Öğretmenlerimiz başımızın tacı, bu milletin geleceğinin teminatıdır. Hangi meslekten olursak olalım, hepimiz bir öğretmenin elinden geçiyoruz. Öğretmenlerin bu nedenle her türlü saygıyı hak ettiklerini düşünüyorum. Gelişen her toplum; sıkıntıları, eğitimde ciddi adımlar atarak aşmıştır. Öğretmenlerimizi hak ettikleri noktaya getirmek bu ülkenin görevidir.” dedi.

Rektör Bilgiç bu kutsal mesleği icra eden herkesin Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek gelecek nesillerin mimarı olan öğretmenlere başarılar diledi.

OMÜ Vakıf Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük de günün anısına Rektör Bilgiç’e hediye takdiminde bulundu. Başkan Prof. Dr. Halil Kütük ziyarette yaptığı konuşmada “Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Biz yönetime geldikten sonra bu üçüncü Öğretmenler Günü kutlamamız. Rektörümüz, her ikisinde kendisi zahmet edip okulumuza gelmişti. Bu sefer iadeiziyaret yapalım dedik. Son 2 yılda Samsun’da zirvedeyiz. Önemli olan zirvede kalabilmektir. Gelecek yıllarda da bu başarının tesadüf olmadığını göstereceğimize inanıyorum. Hepinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Nice yıllara.” ifadelerini kullandı.

Ziyarete, OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük'ün yanı sıra OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt ve yardımcıları, okulda görev yapan öğretmenler, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Güray Erener ile Doç. Dr. Erol Terzi katıldı.