Vezirköprü’de Çocuklar İhmal ve İstismara Karşı Bilgilendirildi
21 Kasım 2018, Çarşamba - 16:12
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:08

"Çocuk İhmal ve İstismarı" konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliklerde, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, hazırladıkları materyallerle ilkokul çocuklarını hem bilgilendirdi hem de eğlendirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü MYO ve Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan proje kapsamında, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğrencileri, ilkokul öğrencileri ile bir dizi etkinlik düzenledi. "Çocuk İhmal ve İstismarı" konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliklerde, Vezirköprü MYO öğrencileri, hazırladıkları materyallerle ilkokul çocuklarını bir taraftan bilgilendirirken öte yandan eğlendirdi.

Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Demircan'ın da katıldığı etkinlikte üniversite öğrencileri, gruplar halinde sınıflara dağılarak ilkokul öğrencileriyle hem oyunlar oynadı hem de konu hakkında eğitim verdi. Müdür Demircan, Vezirköprü MYO öğrencilerine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederken örnek olarak gösterilen projenin periyodik olarak üniversite öğrencileri ile birlikte diğer okullarda da uygulanacağını belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Karkucak İlkokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Erkan İvgen ise "Çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Bu kapsamda, çocuklarımızın dikkatini çocuk ihmal ve istismarı konusuna çekmek için eğitimleri biraz onların anlayacağı şekilde sunmaya gayret gösterdik. Çünkü ilkokul çağındaki çocuklara konferans tarzında verilen eğitimlerden sonuç alınması çok zor. Çocuklarımızın bu konu hakkında alacağı bilgiyi üniversite öğrencilerimizin hazırladığı materyaller ile vermek daha anlaşılır oldu." dedi.

Yüksekokulun Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Osman Senai Doğan ise açıklamasında öğrencileri ile birlikte eğitim etkinliğinde olmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.