Öğretmenlere Yüksek Lisans İmkânı
13 Kasım 2018, Salı - 13:12
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) arasında "Tezsiz Yüksek Lisans Programları" iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol ile başta Karadeniz olmak üzere tüm ülke genelinde ilkokul öğretmenlerine, lisans puan ortalamasına göre Üniversitenin uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarına sınavsız ve indirimli kayıt olabilme imkânı verilmesi hedefleniyor.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Ersarslan, OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Prof. Dr. İzzet Akça, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve İLKSAN Genel Müdürü Mintez Şimsek yer aldı.

İş birliği protokolüne; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz imza attı. Protokol öncesinde gerçekleşen ziyarette Tuncer Yılmaz, İLKSAN’ın tarihçesi, yapısı, faaliyetleri ve protokolün amaçları hakkında bilgi verdi.

“Öğretmenlik ülkemizin en önemli mesleği”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Öğretmenlik, ülkemizin en önemli mesleği olmakla birlikte eğitimde en önemli olgu, öğrencilere iyi bir rol model olabilmek ve topluma yararlı olacak kişileri yetiştirebilmek için gerekli olan vasıfların kazanılmasıdır. İyi bir eğitim modeli oluşturabilmek; toplum içerisinde kurallara uyan, insanların haklarına saygı duyan ve iyi bir birey yetiştirmeyi kendine amaç edinmiş eğitimcilerin artmasıyla gerçekleşir. Diplomanın kazandırdıklarından çok, ona sahip olmaya odaklanmış olmak amaca ulaşmada zorluk çıkarıyor. Çocuklarımızı sadece bir diploma sahibi yapmak, onların geleceğini teminat altına almak anlamını taşımıyor. Onları hem iyi bir meslek sahibi hem de iyi bir insan olarak yetiştirmeliyiz. Eğitimciler olarak sorunları öngörüp gereken önlemleri almalıyız." şeklinde konuştu.

Projeyi değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise "Samsun İLKSAN ekibi bizimle irtibat kurdu. Biz de eğitimde iş birliği anlamında düşüncelerine sıcak baktık. OMÜ yönetimi olarak projenin içerisinde bulunmamız gerektiğini biliyoruz. Bu protokol çerçevesinde asıl ulvi hedefimiz, Türkiye’nin geleceğine imza atmaktır." ifadelerini kullandı.

Protokol imzalarının atılmasının ardından heyet, toplu olarak hatıra fotoğraf çektirdi.

Haber : Hüseyin Özkan