SPSS’te Veri Analizi ve Etik Kurul İçin Güç Analizi Eğitimi Gerçekleştirildi
12 Kasım 2018, Pazartesi - 16:45
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından "SPSS’te Veri Analizi ve Etik Kurul için Güç Analizi (Power Analysis)" eğitim programı gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Terzi tarafından verilen eğitim kapsamında, SPSS (Statistical Package for the Social Sciences / Sosyal Bilimler için İstatistik Programı) Programında Veri Analizi başlığı altında; SPSS programının tanıtımı, komutlar, veri girişi, kodlama, veri aktarımı, tek grup ortalama testi, iki bağımsız grup ortalama testi, iki eşli grup ortalama testi, ikiden çok bağımsız grup ortalama testi, anova, korelasyon analizi, regresyon analizi, ki–kare bağımsızlık testleri, güvenilirlik analizi, geçerlilik analizinin yanı sıra, Güç Analizi başlığı altında; tek grup için güç analizi, iki bağımsız grup için güç analizi, iki eşli grup için güç analizi, ikiden çok bağımsız grup için güç analizi, nitel çalışmalar için güç analizi, ölçek çalışmaları için güç analizi konuları anlatıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Bilgisayar Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen eğitime OMÜ ve diğer üniversitelerden akademik personel katıldı.