Bir Fidan Kocaman Orman
07 Nisan 2016, Perşembe - 12:30
Güncelleme: 08 Nisan 2016, Cuma - 15:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Doğanın Sesi Topluluğu öğrencileri, çevre faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Dünya Ormancılık haftasında, ormanların önemine dikkat çekmek isteyen öğrenciler, Çeltek köyü Örencik mevkiinde bulunan alanda fidan dikme etkinliği düzenledi.

Vezirköprü protokol üyeleri, yüksekokul öğretim görevlileri ve öğrencilerin diktikleri fidanlardan Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Seçil Erkut tarafından hazırlanan slayt gösterisiyle başlayan etkinlikte, Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin edilen 30 sedir ve 150 akasya fidanı, düzenlemesi yapılan alana dikildi. Dikilen fidanlara, topluluk öğrencilerinin hazırladığı isim kartları takılarak fidan sahipleri belirtilmiş oldu.

"Fidanlar ağaca dönüşmeli ki, doğada Doğanın Sesi Topluluğu’nun söz hakkı olsun"

Etkinlikte konuşan Doğanın Sesi Topluluğunun Başkanı Rıza Öngün yaptığı açıklamada, “Dünya Ormancılık Haftası kapsamında fidan dikme etkinliği ile işe başladık. Fidanlar ağaca dönüşmeli ki, doğada Doğanın Sesi Topluluğu’nun söz hakkı olsun. Gerek topluluğun kurulmasında, gerekse etkinliklerin düzenlenmesinde katkıları bulunan Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Gonca Özdemir Tarı hocamıza, Doğanın Sesi Topluluğu Akademik Danışmanımız Öğretim Görevlisi Cemil Özdemir hocamıza ve topluluk üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fidan dikme etkinliğine İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yücel Karahasanoğlu, öğretim görevlileri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.