Gençler Bütçe Yapmayı Öğrendi
12 Kasım 2018, Pazartesi - 16:37
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:29

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Mükemmellik Topluluğu, “Paramı Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında maddi kaynak yönetimi üzerine interaktif bir eğitim gerçekleştirdi.

Mühendislik Fakültesi Pembe Salon’daki eğitimi, Mühendislik Fakültesinin öğrencisi gönüllü eğitmen Rövşen Gasımzade verdi. Yaklaşık 2 saat süren eğitime, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bütçe ile ilgili her soru cevabını buldu

Gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma gibi konuların örneklerle anlatıldığı eğitimde; ”Parayı nasıl konumlandırmalıyız, kimler bütçe yapabilir, iyi bir bütçe nasıl olmalı ve bütçe açık verirse nasıl önlemler alınmalı?” gibi sorulara da pratik ve güncel cevaplar arandı.

“Paramı Yönetebiliyorum” projesi neler gerçekleştirdi?

T.C Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Visa Europe ve Habitat Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirilen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi kapsamında, 15-30 yaş arası gençlere kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik eğitimler verildi. 81 ilde, 1617 gönüllü genç eğitmen tarafından verilen eğitimlerde, proje başlangıcından bu zamana kadar 5 bin genç, Paramı Yönetebiliyorum eğitimi aldı.

Eğitimi almak isteyenler gençler, Habitat Derneğine başvuruyor

Türkiye’de finansal okuryazarlık alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, gençler arasında finansal bilinci geliştirmeyi ve sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmayı hedefliyor ve bu hedefi gençlere, yine akran eğitim modeline dayalı olarak kendi yaşıtları veriyor.

”Paramı Yönetebiliyorum” eğitimlerine katılmak isteyen gençlerin, Habitat Derneği ile iletişime geçmeleri yeterli oluyor.