Çarşamba Ticaret Borsası MYO Öğrencileri Samsun’u Gezdi
10 Kasım 2018, Cumartesi - 12:03
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:46

OMÜ Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu (MYO),  yeni öğrencilerine uyum süreci kapsamında Samsun ve kampüs gezisi düzenledi. Öğrenciler OMÜ Merkez Yerleşkesi ziyaretinde Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan’ın verdiği “Atatürk’ü Anlamak” konferansına da katıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası MYO, öğrencilerinin Üniversite ve Samsun’a uyum eğitimleri kapsamında bir gezi düzenledi. Öğr. Gör. Mürsel Kan ile Öğr. Gör. Dr. Azize Zehra Çelenli Başaran’ın girişimleri ve refakatinde gerçekleşen gezide ilk olarak Bandırma Vapuru, rehber eşliğinde ziyaret edildi. Ardından Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Yolu’nda ilk adımı attığı Kurtuluş İskelesi’ni ziyaret ederek o kutlu günü hatırladılar. Gezi programında, Doğu ve Batı Park, Amisos Tepesi ve Amazon Köyü gezilerinin ardından OMÜ Merkez Yerleşkesi ziyaret noktaları arasında yer aldı. OMÜ Yaşam Merkezi’nde dinlenen öğrenciler, yeni OMÜ Merkez Kütüphanesini de görme fırsatı buldu.

“Atatürk’ü Anlamak” için konferansa katıldılar

Çarşamba Ticaret Borsası MYO öğrencileri, günün sonunda OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan’ın verdiği “Atatürk’ü Anlamak” konferansını da takip etti. 10 Kasım etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansı ilgiyle izleyip dinleyen genç üniversite öğrencileri, daha sonra Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı başta olmak üzere akademisyen ve konferans katılımcılarıyla fotoğraf çektirdi.

“Eğitim sadece okul ve dersten oluşmuyor”

OMÜ’nün en büyük meslek yüksekokullarından biri olarak farklı farklı illerden gelen öğrencilerin uyum sürecini çabuk atlatmaları konusunda çaba gösterdiklerini belirten Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir “Eğitim sadece okul ve dersten oluşmuyor. Aynı zamanda yaşadığınız şehri, çevrenizi tanıyarak, sosyal ve kültürel ortamı keşfetmelisiniz. Oryantasyon eğitimleri aşamasında öğrencilerimize tüm bu bilgileri anlatıyoruz ve mekânları tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin bu gezilere ilgileri ve yüzlerinden okunan mutlulukları doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.” dedi.