Girişimci Mühendislik Öğrencileri, Başarılarını Rektör Bilgiç ile Paylaştı
09 Kasım 2018, Cuma - 20:45
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:24

Piyasadaki değeri 7 bin TL olan CNC (Computer Numerical Control /Bilgisayarlı Sayısal Denetim) ) adlı makineyi kendi olanaklarıyla 250 TL’ye mal edip yapmayı başaran Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) Suriyeli öğrencileri Beşher Mahaini ve Mohammad Awad, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da eşlik etti.

Beraberinde getirdikleri CNC makinesinin yapım süreci, işleyişi ve sanayideki rolüne ilişkin Rektör Bilgiç’e bilgi veren OMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri Beşher Mahaini ve Mohammad Awad, verilen destekten ötürü Üniversiteye minnettar olduklarını dile getirdiler.

Beşher Mahaini ve Mohammad Awad, makinenin yapım sürecinde Samsun Uluslararası Öğrenci Derneğinin de kendilerine yer tahsis edilmesi ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında oldukça yardımcı olduğunu belirtip şükranlarını ifade ederken geleceğe yönelik planlarını da Rektör Bilgiç ile paylaştılar.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu belirten Rektör Bilgiç ise Beşher Mahaini ve Mohammad Awad’ı girişimcilikleri ve cesaretleri için tebrik ederek, üretilen CNC makinesinin sanayi ve sanayicilerle buluşturulması adına her türlü desteği vereceklerini söyledi. Rektör Bilgiç ayrıca, makinenin Üniversite bünyesindeki Samsun Teknopark yetkililerince değerlendirilmesi doğrultusunda iletişime geçileceğini de dile getirdi.

Bugün öğrencilerin imal ettiği makineyi görünce, Türkiye’nin geleceğine dönük plan ve projelerin hiç de imkânsız olmadığına işaret eden Rektör Bilgiç, Üniversiteye ve Türkiye’ye katkı sağlayacak her türlü bilgiye, fikre ve üretime desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda Rektör, başarılı çalışmalarından ötürü konuk öğrenciler Beşher Mahaini ve Mohammad Awad’ı bir kez daha kutlayarak ziyaret anısı olarak hediyelerini takdim etti.