Fizyoterapi Öğrencileri Tıp Tarihi Müzesini Gezdiler
09 Kasım 2018, Cuma - 12:09
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Fizyoterapi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, “fizik tedavi yöntemleri” dersi kapsamında Amasya’daki Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Havza MYO Fizyoterapi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ercan Tural ile birlikte müzeyi gezen öğrenciler, 15. yüzyılda yaşamış olan ünlü Türk hekimi Şerafettin Sabuncuoğlu’nun hastaları tedavi etmek için kullandığı tedavi tekniklerini, hazırladığı ilaçları ve formülleri yerinde görmüş oldular.

Dr. Öğr. Üyesi Tural, Fizyoterapi Teknikerliği öğrencileri ile birlikte düzenlenen teknik gezinin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Havza MYO Müdürü Prof. Dr. Adem Asan’a teşekkür etti.