Yabancılarla İlgili Gönüllülük Çalıştayı
06 Nisan 2016, Çarşamba - 14:54
Güncelleme: 06 Nisan 2016, Çarşamba - 14:58

Türkiye İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Yabancılarla İlgili Gönüllülük Çalıştayı" , Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Kent ortamında yaşayan, uluslararası korumaya muhtaç ihtiyaç sahiplerine yönelik koruma stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla proje yürütüldüğünü ifade eden Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Başkanlığı Uzman Yardımcısı Gamze Kurtul, çalıştayın da bu proje kapsamında düzenlendiğini söyledi. Kurtul, "Genel müdürlüğümüzün faydalanıcısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin ise uygulayıcısı olduğu projeye bağlı olarak bugün burada bulunuyoruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ederim." dedi.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, uluslararası koruma, geçici koruma ve Alo 157 hattı gibi konularda bilgi veren Gamze Kurtul'un ardından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği üyesi, dernek faaliyetlerini ve çalışmalara katılmak için nasıl gönüllü olunabileceğini anlattı.

Kurum temsilcilerinin, katılan yabancı öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından çalıştay sona erdi.