Irak Selahaddin Üniversitesi Rektörü’nden İş Birliği Ziyareti
05 Kasım 2018, Pazartesi - 13:20
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:59

Irak Selahaddin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Anwar Amin ve beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünü ziyaret etti.

Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından karşılanan Irak Selahaddin Üniversitesi heyeti; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jawhar Fattah Saeed, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü ve aynı zamanda Burs ve Akademik Proje Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mohammed Azeez Saeed ile Üniversite Konseyi Müdürü Dr. Vian Farooq Mohammed’den oluştu.

Ziyarete, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya da eşlik etti.

Erasmus personel hareketliliği kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Rektör Prof. Dr. Ahmed Anwar Amin, OMÜ ile iş birliğini önemsediklerini belirterek karşılıklı personel hareketliliğinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişip güçlenmesinde önemli katkıları olacağını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Bilgiç ise Irak ve Türkiye arasında pek çok ortak değerin paylaşıldığına, bundan dolayı üniversiteler arası ilişkilerin önemli olduğuna işaret ederken konuklarına, gösterdikleri alaka ve nezaketten ötürü şükranlarını sundu.

Görüşmenin ardından Rektör Bilgiç ve mevkidaşı Prof. Dr. Amin, iki üniversite arasında iş birliği ve dostluğun artması adına temennilerini ifade ederken karşılıklı hediye takdiminde de bulundular.