Minikler Denizle Tanıştı
05 Kasım 2018, Pazartesi - 10:12
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri, "topluma hizmet uygulamaları" dersi kapsamında hazırladıkları projeyle Vezirköprü Susuz İlkokulu öğrencilerinin denizle tanışmalarına vesile oldular.

Vezirköprü Susuz İlkokulu Müdürü Samet Erçin ile Okulun özverili öğretmenleri, Atakum Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi ve OMÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri "Minikler Denizle Tanışıyor" adı verilen bu projenin hayata geçmesine büyük katkı sağladılar.

Proje kapsamında minik öğrenciler ilk olarak Canik’te bulunan Oyuncak Müzesi’ni, ardından Bandırma Vapuru Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin başında Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri, minikleri karşılayarak onlara hazırladıkları hediyeleri sundular. Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı silahları ve kişisel eşyalarını gören öğrenciler oldukça heyecanlanırken Bandırma Vapuru Müzesi üzerinden denizi ilk defa gören öğrencilerin mutlukları görülmeye değerdi. Bu ziyaretin ardından Kurtuluş Yolu'na giden öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının heykellerine tanık oldular.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, minik öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi ve öğrencilere hediyelerini takdim etti. Hediyelerini alan öğrenciler Batı Park’a, sonrasında ise Amazon Köyü’ne  giderek gezilerini tamamladılar. Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri ve Susuz İlkokulu öğrencileri vedalaşırken oldukça duygusal anlar yaşandı.

Ders danışmanı Türkçe Eğitimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mediha Mangır, öğretmen adayı öğrencilerin böyle bir projede yer almalarının birçok açıdan değerli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin sorumluluk almayı, yardımlaşmayı, birlikte hareket etmeyi, topluma çok farklı kanallardan da hizmet edilebileceğini gördüklerini söyleyen Mangır, ayrıca böyle bir etkinliğin planlanmasında dikkat edilmesi gereken noktaları da öğrendiklerini ve bunun önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.