ÜNİ-DOKAP Üniversitelerinin Birbirlerinin Laboratuvar İmkânından Faydalanmaları
02 Kasım 2018, Cuma - 16:19
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 20:30

ÜNİ-DOKAP Üst Kurulunun 2018 yılında almış olduğu karar çerçevesinde Strateji Kurulunun çalışmaları ile ÜNİ-DOKAP üniversitelerinin laboratuvar envanteri hazırlanarak üniversitelerin internet sayfalarına eklenmiş ve bu internet sayfalarına ÜNİ-DOKAP internet sayfasında bağlantı kurulmuştur.

Alınan karar çerçevesinde bütün ÜNİ-DOKAP üniversitelerinin laboratuvarları, birbirlerinin hizmetine açık hâle getirilmiştir. Bu kapsamda araştırmacıların kendi üniversitelerinde olmayan bir laboratuvar olanağı başka bir ÜNİ-DOKAP üniversitesinde var olduğunda, söz konusu laboratuvar olanağından bu üniversitenin kendi personeli gibi yararlanması sağlanacaktır.

Bir araştırmacının bu kapsamda analiz imkânı bulabilmesi için ilgili laboratuvar sorumlusu personel ile önceden iletişim kurması ve planlamanın önceden yapılması gerekmektedir. Ücret karşılığı veya çeşitli kriterlere bağlı yapılan analizlerde, her ÜNİ-DOKAP üniversitesi, başka üniversite personeline de kendi üniversite personeli için geçerli olan kriterleri uygulayacaktır.